Karahan: Biz virüsü unuttuk ama virüs bizi unutmadı

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, yeni normal ile birlikte toplumun virüsü unuttuğunu söyledi.

Karahan: Biz virüsü unuttuk ama virüs bizi unutmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, yeni normal ile birlikte toplumun virüsü unuttuğunu söyledi.

Yeni normale geçince biz virüsü unuttuk ama virüs bizi unutmadı diyen Karahan’ın yaptığı açıklamadan satır başları:

Küresel salgın haline dönüşen COVID-19 da ilk vaka ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştür. İlk vakanın görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığımızın öncesinde ve sonrasında aldığı tedbirler, sağlık altyapımızın güçlü olması, sağlık çalışanlarımızın canları pahasına fedakârca çalışmaları ve milletimizin kurallara uymaları sonucunda salgın zirve noktasından inişe geçmiş 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yeni normale geçilmiştir.

Yeni Normal Hayatımızda koronavirüsten korunmak için almamız gereken temizlik, maske ve mesafe tedbirlerini yeterince uygulamadığımızdan; rehavete kapıldığımızdan düşüşe geçen vaka sayılarımızda tekrar yükseliş başlamıştır. Bugün itibariyle koronavirüs yakalandığı için yoğun bakıma yatan hasta sayımız iki ay önceki yoğun bakım hasta sayısını aşmıştır. Toplum olarak salgına karşı duyarsız davranmamız sağlık çalışanlarımızın dört aylık emeklerini boşa çıkartmakta motivasyonlarını bozmaktadır. 

Ülkemizde salgın bugünkü haliyle devam ederse ve yükselişe geçerse toplum sağlığı ve sosyal hayat bozulacak, Eylül'de açılacak olan okullarımız açılamayacak, yurt dışı uçak seferleri başlayamayacak, turizm sezonu bu haliyle sezonu açamayacak, alışveriş canlanmayacak, işsizlik artacak; ekonomi çarkları dönmeyecek, kriz daha da derinleşecektir.

Ülkemizde koronavirüsü yenmemiz; salgını durdurmamız için Milletçe seferber olmalıyız. ''Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçindir'' anlayışıyla hareket edelim, alacağımız tedbirlerle Hayatları Kurtaralım. Tedbirlerde ihmalkâr davranarak kendimizin ve başkalarının Hayatlarını Karartmayalım.

İGİAD olarak bütün toplum kesimlerine Sanayi ve Ticaret Odalarına; Sendikalara, İş Dünyasına, Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelin hep birlikte virüse cephe alarak birlikte mücadele edelim. Virüsün aramıza sızmasına bizi işgal etmesine fırsat vermeyelim. Gelin hep birlikte virüsü ülkemizden kovalım sağlıkla huzurla neşe içinde birlikte yaşayalım. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.