Kaymakam maaşları ne kadar? Zamlı kaymakam maaşları ne kadar? Kaymakam maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Kaymakam maaşları ne kadar? Zamlı kaymakam maaşları ne kadar? Kaymakam maaşlarına ne kadar zam gelecek? işte detaylar...

Kaymakam maaşları ne kadar? Zamlı kaymakam maaşları ne kadar? Kaymakam maaşlarına ne kadar zam gelecek?
Yayınlanma:
Güncelleme:

TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması, 6 aylık enflasyon farkını belirlememize yardımcı oldu. Bu durum, memur maaşları ve emekli aylıklarındaki zam oranlarını etkilemektedir. Yapılan açıklamalara göre, refah payı hariç, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı yüzde 17.77 olarak belirlendi.

Bu zam oranıyla birlikte, en düşük memur maaşı 14.862 lira olacak ve yeni maaş tablosu da buna göre şekillenecektir. Temmuz-Aralık döneminde zamlı maaşlar da aşağıdaki gibi olacaktır:

  • En düşük genel müdür maaşı, refah payı hariç yapılacak zamla birlikte 4.5638 TL'ye yükselecektir.
  • Üniversite mezunu şube müdürleri en düşük 24.263 lira alacak.
  • Öğretmenlerin en düşük maaşı 18.795 lira olacak.
  • Kaymakamlar 42.216 lira, başkomiserler 24.205 lira, polis memurları 21.047 lira, uzman doktorlar 28.864 lira ve hemşireler 18.109 lira alacaklar.

Bu verilere dayalı olarak, memur ve emeklilerin maaş zamlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunulacak. Bu teklifle birlikte memurlara ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı verilecektir. Teklif kabul edildiğinde, en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecektir. Ayrıca, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı eklenecek ve emeklilere kademeli artışlar yapılması beklenmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.