Kirazda fiyat düştü, üretici zararda

Manisa’nın Salihli ilçesi Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy ve Çamurhamamı’nda yetişen tescilli ve dünyaca ünlü Salihli kirazı, fiyat düşüklüğü nedeniyle bu yıl üreticisini mutsuz etti.

Kirazda fiyat düştü, üretici zararda
Yayınlanma:
Güncelleme:

Manisa’nın Salihli ilçesi Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy ve Çamurhamamı’nda yetişen tescilli ve dünyaca ünlü Salihli kirazı, fiyat düşüklüğü nedeniyle bu yıl üreticisini mutsuz etti. Üretici Muammer Yavuz, Tescilli kirazın düşük fiyat nedeniyle üreticisinin yüzünü güldürmediğini ve emeklerinin, karşılığını alamadıklarını söyledi.

İriliği ve lezzetiyle Türk Patent Enstitüsü tarafından 10 yıl önce marka tescili yapılan, Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy ve Çamurhamamı Mahallesi’nin hem en büyük geçim kaynağı, hem de bölgenin en önemli ihracat ürünü olan dünyaca ünlü Salihli kirazı, bu yıl fiyat düşüklüğü nedeniyle üreticisini üzdü. Hasat başında 19 liradan alıcı bulan kirazın fiyatı yüzde 50 düşerek 8-9 liradan alıcı buluyor.

Kiraz hasadına 10 gün önce başladıklarını ifade eden üretici Muammer Yavuz, “İlk hasada başladığımızda fiyat 17 lira civarındaydı. Şu anda ise fiyat 7-8 lira. Fiyatlar şu an yarı yarıya düştü, biz üretici olarak mağdur durumdayız. Şu an kirazın fiyatı 15 lira olmalı ki biz zarar etmeyelim. Çünkü bu kirazı biz 10 yıl önce, 10 liraya satıyorduk. Gübre ve mazot pahalı, biz bu fiyatlarla bu yıl gübre ve mazot parasını ve banka kredilerini ödeyemeyiz. Yağan yağmur ve dolu zarara yol açtı. Kirazlarda çatlama meydana gelirken, bu da ürün kalitesini düşürüyor” dedi. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.