KIRFED Birliğin gücüyle büyüyor

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı’nda” 2024 projeleri ve planları üzerinde dernek başkanlarıyla istişare edildiğini, haziran ayının ilk haftasında Hacı Bayram Veli Üniversitesinde 'Günde Dün' adında bir gençlik konseri düzenleyeceklerini açıkladı. Gökçınar, Federasyon olarak Türkiye genelinde ses getirecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

KIRFED Birliğin gücüyle büyüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kırşehirli dernekler, dayanışmayı artırmak ve Kırşehir kültürünü yaşatmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 23 Nisan Salı günü gerçekleşen, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar'ın başkanlığında yapıldı.

Uzun bir aradan sonra Kırşehirli Dernekler Federasyonuna bağlı bulunan dernek başkanlarıyla genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Gökçınar, "2024 yılında kalan bölümündeki yapacağımız proje ve planları karşılıklı olarak istişare ettik. Bünyemizde İş İnsanları Derneği, Hukukçular Derneği ve buna benzer diğer dernek başkanlarıyla beraber yaz döneminde yapılabilecek faaliyetlerimizi aktardık." şeklinde konuştu.

"GÜNDE DÜN" GENÇLİK KONSERİ HAZİRAN AYININ İLK HAFTASI YAPILACAK

Haziran ayının ilk haftasında Hacı Bayram Veli Üniversitesinde 'Günde Dün' adında bir gençlik konseri programları olduğunu ifade eden Gökçınar, "80 ve 90'lı yılların gençliğinin ilgi odağı olan popüler parçalarla geçmiş ve gelecek arasında bir köprü inşa ettiğimiz bir etkinlik düzenleyeceğiz." dedi.

Gökçınar, Ankara’da Kırşehirlileri bir araya toplamaya çalıştıklarını, 65 derneğin olduğunu ve bugüne kadar çok güzel işler başardıklarını belirterek bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

adsiz-tasarim-2024-04-24t093833-766.jpg

“SADECE ANKARA VE KIRŞEHİR’DE DEĞİL TÜM TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK PROJELER YAPACAĞIZ”

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Av. Orhan Yavuz Yağmur ise yürüttükleri çalışmaları şu sözlerle dile getirdi:

"Gençlerle sadece Kırşehir ve Ankara'da değil, tüm Türkiye'de ses getirecek bir fikrimiz var. Günümüzde artan akran zorbalığı konusunu bakanlıklar ve kuruluşlarla ele alacağımız bir proje hayata geçirmek istiyoruz. Federasyonumuzun adını tüm Türkiye'de duyuracak projeler yapmalıyız diye düşünüyorum."

“HER YIL KIRŞEHİR’DE DÜZENLENECEK BİR SEMPOZYUM ORTAK FİKRİMİZ”

Kırşehirli Eğitimci Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç da 23 Mart’ta Kırşehirli Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği toplantısının konularına değinerek şunları söyledi:

"23 Mart’ta bizim bir iftar yemeğimiz oldu. Bu toplantıda bir ayrıcalık daha yaptık; biz hep Ankara’daki öğretim üyelerimizi ziyaret ediyoruz; fakat bizim İstanbul’da da büyük bir grubumuz var. İftar yemeğimize İstanbul’daki eğitimcilerimizi de davet ettik. Ahi Eğitim Vakfı’nın da yöneticileri geldiler, çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantıya katılan isimlerden Prof. Dr. İlhan Şahin Hocamız tarih konusunda son derece engin bilgiye sahip. Onunla da ortak fikrimiz olan, Kırşehir’de her yıl farklı konular üzerine düzenlenecek bir sempozyum düzenlenmesi son derece önemli bir konudur. Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Valiliği tarafından ortak olarak yürütülmesini istediğimiz bu panel konusunda işbirliği yapılacak kurumlar ve kişiler arasında parti ayrımı gözetmeyen bir tarafta tarafta olduğumu belirtmek istiyorum. Başkanımın da bu konuda destek olacağı kanaatindeyim."

adsiz-tasarim-2024-04-24t093924-773.jpg

“MUHARREM ERTAŞ ANMA PROGRAMI PLANLIYORUZ”

Türk Halk Ozanı ve Abdallık kültürü ve geleneğinin son büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş’ın anısını her yıl yad ettiklerini belirten Kılıç, Neşet Ertaş’ın babası olan Muharrem Ertaş için de düzenlenecek bir anma programını hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Kılıç, “Neşet Ertaş’ı ölüm yıl dönümünde anıyoruz; ancak onun babası olan Muharrem Ertaş ile ilgili herhangi bir program yapıldığını ben görmedim. Bununla ilgili olarak da Ankara’daki bir üniversitemizdeki bir öğretim üyemiz tarafından son derece cazip bir teklif geldi. Muharrem Ertaş’ı anma programını kasım- aralık aylarına gelecek şekilde uygulama planımız var." ifadesini kullandı.

ENTEGRE CEVİZ TESİSLERİ

Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Kaman Belediyesi iş birliğiyle Ahiler Kalkınma Ajansı'na sunulan HİBE Projesi kapsamında, Kaman'da Ceviz Soyma, Kırma, Paketleme ve Entegre Ceviz Ürünleri Tesisi kuruluyor.

Federasyon ve KIRSİAD'da (Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri'nde yürütülen projeye yaklaşık 2 milyon 500 bin TL HİBE sağlandığını belirterek Kaman Belediyesi tarafından kullanılmayan bir bina tahsis edildiğini anımsattı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.