Klima ve beyaz eşya fiyatlarında yeni gelişme! Talep patlaması yüksek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde binlerce ev yıkılması sonucu, konteynerler ve yeni evlerda yaşayan insanlar için klima ve beyaz eşya satışlarında geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla satış beklendiği belirtildi.

Klima ve beyaz eşya fiyatlarında yeni gelişme! Talep patlaması yüksek
Yayınlanma:

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda Türkiye'de birçok ilde binlerce ev yıkıldı ve binlerce insan konteyner kentlere yerleşti. Bazı insanlar ise depremde az hasar gören veya hasar görmeyen evlere taşındı. Ancak yaz mevsimiyle birlikte Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve diğer deprem bölgelerinde hava sıcaklıkları artmaya başladı. Bu durumda vatandaşlar, enerji tasarruflu yeni klimalar ve beyaz eşya ürünleri satın almaya yöneliyor.

istockphoto-1215430465-612x612.jpg

Sektör temsilcilerine göre, klima ve beyaz eşya satışlarında geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla bir artış bekleniyor. Global İklimlendirme İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği Başkanı Ergün Kurluk, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, 250 binden fazla konutun kötü durumda olduğunu ve bunların yerine konulması gerektiğini belirtti. Bu nedenle beyaz eşya ve klima talebinin önemli ölçüde artacağını söyledi. Ancak sezonun bu talebi karşılamak için hazır olup olmadığı konusunda tereddütler olduğunu ifade etti. Hazırlıkların genellikle 6 ay öncesinden yapıldığını ve üretimin aniden artırılamayacağını belirtti. Bu yılın, afetler nedeniyle klima satışlarında büyük bir patlama yaşanacağını düşündüğünü ve insanların klima alımlarını bir an önce yapmalarını önerdi. Talebin artmasıyla birlikte stoklarda sıkışıklığın olabileceğini sözlerine ekledi.

186040-3-tuzla-klima-servisi.jpg

Ergün Kurluk ayrıca, klima ve beyaz eşya ürünlerinin fiyatlarının döviz kurlarıyla ilişkili olduğunu belirtti. Ham maddelerin birçoğunun dövize bağlı olduğu için fiyatların yukarı doğru artabileceğini ifade etti. Ancak şu anda stoklarda bulunan firmaların, ürünlerini eski fiyatlardan sattığını söyledi. Sezon ilerledikçe yeni ürünlerin dövizle alındığını ve bu nedenle fiyatlarda yukarı doğru bir artışın olabileceğini belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.