Konut kredisi yükseldi vatandaş senetle ev almaya başladı

Konut kredisi yükseldi vatandaş faizlerinin son 8,5 yılın en yüksek seviyesine ulaşması, gayrimenkul satışlarında senet dönemini başlattı.

Konut kredisi yükseldi vatandaş senetle ev almaya başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Arsa ve inşaat malzemelerindeki artışlar ile birlikte gayrimenkul fiyatlarında yükselme yaşandığını belirten Realty World Elfi Gayrimenkul Brokerı Özkan Aydemir, alım gücünün düşmesiyle de sektörün bir basamak durağanlaştığını ifade etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP öncülüğünde 11 Nisan'da açılan Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı ve Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'na katılan inşaat firmalarının piyasayı canlı tutmak için şirket finansmanıyla senetli satışlara başladığını ifade eden Aydemir, "Müşteriden yüzde 30'luk kısmını nakit alıp, geri kalanına senet yapıyorlar.

SATICI İNDİRİM BEKLİYOR

Şu anda inşaat sektörü son yıllardaki en zorlu süreçten geçmektedir. Çoğu insan faize bulaşmak istemiyor. Senetle ödemeyi düşünen vatandaşlarımıza çok büyük bir katkı sağlanıyor. İnşaat sektörünün her zaman canlı olması gerekmektedir. Hükümetimiz de KDV, tapu harçlarında ve faizler konusunda indirimle destek vermelidir" dedi.

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 5 DÜŞTÜ

Geçen seneye göre ilk 2 ayda Türkiye ve Bursa`da yüzde 5'lik düşüş olduğuna dikkat çeken Aydemir, konut kredisi faizlerinin artmasının psikolojik olarak vatandaşların temkinli davranmasına sebebiyet verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.