Altın alacaklar aman dikkat! Kuyumcular uyardı: Piyasada çok fazla sahte...

Piyasada ayarı düşük ve ikinci kez basılmış çeyrek altınların bulunduğunu belirten Kuyumcu işletmecisi Bayram Erdoğan, söz konusu altınların orijinal çeyrek altınlarla benzer boyutta ve ağırlıkta olduğunu fakat ayarlarının daha düşük olduğunu söyledi.

Altın alacaklar aman dikkat! Kuyumcular uyardı: Piyasada çok fazla sahte...
Yayınlanma:

Altın fiyatlarındaki yükselişler devam ediyor. Kayseri'deki kuyumcular, altın almayı düşünen vatandaşları uyardı.

Piyasada dolaşan ayarı düşük ve ikinci kez basılmış çeyrek altınlara dikkat etmeleri gerektiğini belirten kuyumcular, bu tür altınların piyasada son zamanlarda çok daha fazla görülmeye başlandığını söyledi.

Kuyumcu işletmecisi Bayram Erdoğan, bu altınların ilk bakışta normal altınlarla benzer göründüğünü ancak birtakım görsel kusurlar aracılığıyla fark edilebileceğini belirtti.

ALTIN ALACAKLAR AMAN DİKKAT!

Erdoğan, söz konusu altınların orijinal çeyrek altınlarla benzer boyutta ve ağırlıkta olduğunu fakat ayarlarının daha düşük olduğunu vurguladı.

Kuyumcu Erdoğan, bu altınların değeri piyasadaki orijinal altınlara kıyasla yaklaşık 250 ile 500 lira arasında daha az olduğunu belirtti.

Bu tür altınların üretimi ve piyasaya sürülmesinin yasal olmadığını belirten Erdoğan, vatandaşları uyararak, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımıza önerimiz; altın alırken güvenilir, sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren ve kurumsal bir yapıya sahip kuyumcu veya mücevher mağazalarını tercih etmeleri, aldıkları ürünlerin üzerinde mağazanın isminin yer aldığı kutular, etiketler veya alımı kanıtlayan fiş ve faturalarını almalarıdır. Sahteciliği önlemek amacıyla, mağazamıza gelen ve özel günler için alışveriş yapan müşterilerimizden aldığımız ürünleri, sahte olduğunu tespit ettiğimiz takdirde yok ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını öneriyoruz"

Erdoğan, sahte altınların gerçek olanlardan ayırt edilmesinin kolay olmadığını ve bu ayırımın ancak görsel hatalar sayesinde yapılabileceğini ifade etti.

SAHTE ÇEYREK ALTINLAR NASIL AYIRT EDİLEBİLİR?

Erdoğan, vatandaşların gerçek darphane altınları ile sahte çeyrek altınları ayırt etmeleri için şu ipuçlarını verdi:

"Yan yana koyarak dikkatli bir şekilde bakmaları, basım hatalarını fark edebilmeleri için önemli. İkinci basım altınlar düşük ayarlı olduğundan, basıldığında Atatürk figürünü ve yazıları net olarak yansıtamayabilir. Bu, farkı görebilmek için bir ipucu olabilir. Ürünün sertliği de bir başka gösterge olabilir, ancak bu ayrımı vatandaşların yapması zor olabilir."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.