Merkez Bankası'ndan nakit avans kararına iptal!

Merkez Bankası, kredi büyümesi, kredi kartından nakit avans çekimi ve kredi kartı ile kuyum alışverişlerine düzenleme getiren kararını iptal etti.

Merkez Bankası'ndan nakit avans kararına iptal!
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), menkul kıymet yükümlülüğü kapsamında kredi kartından nakit avans ve kredi kartıyla kuyumculuk alımlarını kapsayan düzenlemesini geri aldı.

TCMB'nin bu sabah bankalara gönderdiği başvuru talimatına göre, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet yükümlülüğüne ilişkin düzenlemede de değişiklik yapıldı. Önceki düzenlemede kredi büyümesinin yüzde 3'ü geçtiği durumlarda "işletme kredileri (kuyumculuk giderleri ve nakit çekimler hariç), ihracat kredileri, yatırım kredileri, tarım kredileri, kurumsal kredi kartları, krediler" dışındaki tüm kredi türleri menkul kıymet yükümlülüğüne tabi tutuluyordu. finans kuruluşlarına, kredili mevduat hesapları ile ihtiyaç kredileri ve konut kredilerine kullandırılmaktadır." Yeni düzenleme ile bu tür kredilerde teminat zorunluluğu kaldırılmıştır.

İlk düzenlemenin ardından bankalar, kredili mevduat hesaplarındaki limitleri düşürmüş ve kredi verme sürecini yavaşlatmıştı.

Bu gelişmeyle birlikte Merkez Bankası aldığı kararla bankalar üzerindeki bu yükümlülükleri kaldırmıştır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.