Mermer yatakları 30 bin kişiye ekmek kapısı olacak

Yaklaşık olarak 500 milyar dolarlık rezervi bünyesinde barındıran mermer ocakları işlenmeyi bekliyor.

Mermer yatakları 30 bin kişiye ekmek kapısı olacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bursa’nın Orhaneli ilçesinin marka değerini katlayacak Mermer OSB projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Tamamen yerli ve milli 61 yatırımcıyla yola çıktık" dedi. Tatlıoğlu, bu projenin Orhaneli'nde 30 bin kişiye ekmek kapısı olacağını ve böylelikle şehre olan göçü engelleyeceklerini dile getirdi. Yaklaşık olarak 500 milyar dolarlık rezervi bünyesinde barındıran mermer ocakları işlenmeyi bekliyor. Mermer OSB'de gelinen son noktayı anlatan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, hal-i hazırda 61 fabrikanın teyidini aldıklarını dile getirdi.

Bu aşamada temelleri atmak için yer alımlarına başladıklarını vurgulayan Tatlıoğlu, "Yer alımlarından sonra zannediyorum sene sonuna kadar fabrika inşaatlarımız da başlar. 61 fabrikada yaklaşık 100'er kişi çalışsa, altı bin kişi ekmek yer. Beşle çarparsanız 30 bin yapıyor. Orhaneli'nin şu anda köyleriyle beraber nüfusu 20 bin zaten. 30 bin kişinin ekmek yiyeceği yan kollarıyla beraber ciddi anlamda ekonomik olarak da destek sağlayacağı bir potansiyel var” diye konuştu.

Dünyanın dört bir köşesinden yatırımcıların Orhaneli'ne geldiğini söyleyen Başkan İrfan Tatlıoğlu, "Çin'den ve Belçika'dan yatırımcılar geldi. Almanya'dan bir sanayici, ‘OSB'nin tamamını yapayım, size satayım. Ben üreteyim, ben satayım’ gibi teklifler getirdi. Ama biz yerli sermaye dediğimiz, bizim iş adamlarımızla beraber yapmak istiyoruz. O katma değeri bizim iş adamlarım kazansın istiyoruz. Ben hemen fabrikama başlayacağım, yerimi alacağım' diyorlar. Bursalı değiller; ama bu yörelerde Afyon'da, Isparta'da, Burdur'da ocağı olan insanlar. Ülkesini, vatanını, bayrağını seven insanların bu işlerin içinde olmasını tercih ediyoruz" açıklamasında bulundu. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.