Mobil Atık Getirme Merkeziyle çevre kirliliğine önlem

Yenimahalle Belediyesi mobil atık getirme merkezleri ile 11 yerde ,7 çeşit atık toplayarak hem çevreye hem de ekonomiye destek oldu.

Mobil Atık Getirme Merkeziyle çevre kirliliğine önlem
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi mobil atık getirme merkezleri ile 11 yerde ,7 çeşit atık toplayarak hem çevreye hem de ekonomiye destek oldu.

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle’nin 11 yerine mobil atık getirme merkezi ile 188 milyon 900 bin metreküp alanın kirliliğine engel oldu. Haftanın pazartesi ve perşembe günlerinde denetim altına alınan plastik, metal, cam, elektronik atık, bitkisel yağ ve atık pil olmak üzere toplanan atıklar, geri dönüşüm tesislerine gönderilerek ekonomiye de kazanç sağladı.

Başkan Yaşar, yani hem doğa hem ekonomi kazanacağını, Yenimahalle Belediyesi olarak çalışmalar yürüttüklerini, bu konuda destek veren ilçe sakinlerine teşekkür ettiklerini belirtti.

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİNİN SAYILARINI ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

126 ağacın kesilmesi önlenmiş,120 milyon litre içme suyu,188 milyon 900 bin metreküp alanı koruyarak çevre kirliliği önlenmiş oldu. Mobil atık getirme merkezlerinin yerleştirilmesiyle birlikte, 7 bin 400 kilo kâğıt, 7 bin 640 kg cam, bin 910 kg plastik, 215 kg metal, bin 200 kg atık yağ, 845 kg atık pil ve 150 kg elektronik atık toplanmış.

ÇEVREYE DE EKONOMİYE DE KATKI SAĞLANACAK

Çevre kirliliği ile mücadeleye yaşadığımız sokaktan, mahalleden ve ilçeden başlamalıyız diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,” Atıkları geri dönüşüme kazandırabilirsek, doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynakları ve havanın kirlenmesi önlenecek, ülke ekonomisine katkı sağlanacak.” şeklinde konuştu. Yaşar, çevre kirliliğinin herkesin duyarlı olması gerektiği bir konu olduğunu, bazı ülkeler bu sorunu aşmış olsa da gelişmekte olan ülkelerde bu sorunun devam etmekte olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti, “Aslında bu bir dünya sorunu çünkü birçok atık sera gazı üreterek küresel ısınmaya neden olmakta. Bu yaşam için ciddi bir tehlike. Herkes üstüne düşen görevi yapmalı.”

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.