OECD'den Türkiye için korkutan enflasyon tahmini!

OECD'nin son raporu, Türkiye ekonomisinin büyüme oranlarının revize edildiğini ve artırıldığını ortaya koyarken, enflasyonun ise önümüzdeki iki yıl içinde yüksek seyredeceğini öngörüyor.

OECD'den Türkiye için korkutan enflasyon tahmini!
Yayınlanma:

Türkiye'nin 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin büyüme tahminlerinde artış yaşandı. Rapora göre, Türkiye'nin 2024 yılı büyüme oranı yüzde 2,9'dan yüzde 3,4'e, 2025 yılı büyüme oranı ise yüzde 3,2 olarak revize edildi. Özellikle yatırım faaliyetleri ve ihracatın güçlü kalması beklenirken, sıkılaşan finansal koşulların ve enflasyonun hanehalkı tüketimine olumsuz etkilerinin devam edebileceği vurgulandı.

Ancak raporda, enflasyonun yüksek seyrinin devam edeceği öngörüldü. Türkiye'de ortalama enflasyonun 2024'te yüzde 55,5 ve 2025'te yüzde 28,9 olması bekleniyor. Bu durum, parasal ve mali sıkılaştırma önlemlerinin gerekliliğini ortaya koyuyor. Ayrıca, yapısal reformların, özellikle işgücü piyasası reformunun, ekonomik istikrarı sağlama ve uzun vadeli büyümeyi destekleme açısından önemli olduğu belirtildi.

Öte yandan, OECD'nin enflasyon tahminlerinin Merkez Bankası'nın beklentilerinin oldukça üzerinde olduğu dikkat çekiyor. Merkez Bankası, 2024 sonunda yıllık enflasyonun yüzde 36 olacağını tahmin etmişken, OECD'nin tahmini yüzde 55,5 olarak gerçekleşti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.