OSB’lerde korona önlemi

Ülke ekonomisinin belkemiği OSB’lerde, bir yandan üretim, diğer yandan da Corona önlemleri devam ediyor. ORSİAD Başkanı Levent Çamur; OSTİM, Sincan ve İvedik OSB’lerde alınan tedbirler ve üreticinin durumuna ilişkin bilgi verdi.

OSB’lerde korona önlemi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ülke ekonomisinin belkemiği OSB’lerde, bir yandan üretim, diğer yandan da Corona önlemleri devam ediyor. ORSİAD Başkanı Levent Çamur; OSTİM, Sincan ve İvedik OSB’lerde alınan tedbirler ve üreticinin durumuna ilişkin bilgi verdi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, Covid-19’a karşı alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik büyümenin anahtarının sanayi sektörü, sanayinin kalbinin ise organize sanayi bölgeleri olduğunu anımsatan Başkan Çamur, “ORSİAD üyeleri ağırlıklı olarak OSTİM OSB’de faaliyet göstermektedir. OSTİM’in yanısıra İvedik ve Sincan OSB’lerde de üyelerimiz bulunmaktadır. Ülkemizde salgının başlamasıyla birlikte hizmet sektöründeki işletmelerimiz büyük oranda faaliyetlerini eve taşırken, üretim sanayindeki işletmelerin bir bölümü ise esnek çalışma saatlerine geçiş yapmıştır” dedi.

Dış Ticaretteki Aksamalar

Üretim yapan firmaların bir bölümünün de çalışanları Coronavirüs’ten korumak için eleman sayısını azaltıp vardiya sayısını arttırdığını bildiren Başkan Levent Çamur, şöyle devam etti: “Böylece üretim esnasında daha az sayıda insan bir araya gelmektedir. Giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, önlemler kapsamında çalışanların düzenli ateşi ölçülmekte, genel temizlik ve hijyen faaliyetinin yanısıra çalışanların kullanması için uygun alanlara dezenfaktan ve maskeler konulmaktadır. Elbette piyasada ciddi bir durgunluk söz konusudur ve hem sanayici hem esnaf zor durumdadır. Sınır kapıları kapandığı için ihracat ve ithalatta aksamalar yaşanmakta, ürünler bekletilmektedir. Ancak şuan bizler için önemli olan çalışanlarımızın ve toplumun sağlığı, güvenliğidir…”

Üyelerin Durumu Araştırması

Başkan Levent Çamur ORSİAD olarak, üyelerin Covid-19’dan ne kadar etkilendikleri ve beklentilerine ilişkin bir araştırma çalışması başlattıklarını da bildirdi. ORSİAD üyesi sanayici ve işadamlarının Coronavirüs salgını nedeniyle yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini sektörlere göre ayırarak ilgili odalara, bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına ileteceklerini söyleyen Başkan Çamur, “Öncelikli talebimiz desteklerle ilgili olacak. İmalat sanayindeki bazı sektörlerin mücbir sebep kapsamında olmaması, kısa çalışma ödeneği koşullarındaki sınırlamalar, Kredi Garanti Fonu ile ilgili aksaklıklar ve bankalarda yaşanan kargaşa gibi sorunların süratle ortadan kaldırılması gerekmektedir. Hiç kuşku yok ki önce toplum sağlığı. Ancak bu süreci atlattığımızda en önemli gündemimizin ekonomi olacağı unutulmamalıdır” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.