OSB’li işadamlarından tam destek

ORSİAD Başkanı Nedret Yener, “Enflasyonun kalıcı olarak düşmesi için üzerimize düşeni yapmaya, sorumluluk almaya hazırız” dedi.

OSB’li işadamlarından tam destek
Yayınlanma:
Güncelleme:

OSTİM’li sanayicilerden enflasyonla topyekün mücadele programına tam destek geldi. ORSİAD Başkanı Nedret Yener, “Enflasyonun kalıcı olarak düşmesi için üzerimize düşeni yapmaya, sorumluluk almaya hazırız” dedi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Nedret Yener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan programı “enflasyonun kalıcı sorun olmaktan çıkarılması yönünde atılmış önemli bir adım” olarak nitelendirdi. Bu çerçevede ekonomi yönetiminin iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından beklentilerine karşılık vermeye hazır olduklarını bildiren Başkan Yener, “Fiyatlarda yaşanan dalgalanmayı ortadan kaldırmaya, dengelemeyi sağlamaya yönelik atılan tüm adımlara en güçlü şekilde destek olacağız. Sanayiciler olarak mesajı aldık, mücadelede biz de varız” diye konuştu. 

GÜÇBİRLİĞİ ŞARTTIR

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki tüm üye işletmelerin aynı duyarlılık ve milli sorumlulukla bu mücadeleye destek vereceklerine inandıklarını vurgulayan Başkan Yener, şöyle devam etti: “Enflasyon artışı sadece paranın değerini değil, çalışan ve üreten tüm kesimlerin moralini, motivasyonunu, alın terini, azim ve gayretini kaybettirir. Bu bakımdan enflasyon ile mücadelenin başarısı için özel sektör ve kamunun birlikte hareket etmesi, elbirliği, güçbirliği yapması zorunludur…”

DESTEKLER ÖNEMLİ

ORSİAD Başkanı Nedret Yener, enflasyonla mücadele programı kapsamında özel sektöre dönük kredi ve faiz desteklerini de değerlendirdi. Bankaların 1 Ağustos'tan itibaren yüksek faizle kullanılmış kredilere yüzde 10 indirim yapacaklarını anımsatan Başkan Yener, şunları söyledi: “KOSGEB alacaklarının ertelenmesi, ihracat yapacak KOBİ’lere 200 bin dolara kadar 180 gün vadeli yeni bir destek verilecek olması, elektrik ve doğalgaza zam yapılmaması, bekleyen KDV iadelerinin hızlıca ödenecek olması önemli kararlar. Bütün bu tedbirler iş dünyasının finansmana ulaşmasında, enflasyonla birlikte işsizlik, yüksek faiz ve artan girdi maliyetleri ile mücadelenin başarasında önemli rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.