"Patates fiyatları böyle gitmez"

Piyasaya yeni ürün girdiğinde fiyatların yüksek olmasının oldukça doğal olduğunu vurgulayan Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, bir paket cipsiye 5 lira verilmesine ses çıkarılmazken çiftçinin malı para ettiğinde herkesin konuştuğunu söyledi

"Patates fiyatları böyle gitmez"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Piyasaya yeni ürün girdiğinde fiyatların yüksek olmasının oldukça doğal olduğunu vurgulayan Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, bir paket cipsiye 5 lira verilmesine ses çıkarılmazken çiftçinin malı para ettiğinde herkesin konuştuğunu söyledi.

Türkiye'de ki patates fiyatında ki artışa sert tepki gösteren Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, "Çiftçinin malı satılmazken, çöpe dökülürken, depolarda çürürken, borçlarımızı ödeyemezken hiç kimseden ses çıkmıyor. Fakat yeni ürün çıktı, patates 5 lira, soğan 5 lira diyerek kıyameti kopartıyorlar" dedi. Piyasaya yeni ürün girdiğinde fiyatların yüksek olmasının oldukça doğal olduğunu vurgulayan AHZO Başkanı Demirden, bir paket cipsiye 5 lira verilmesine ses çıkarılmazken çiftçinin malı para ettiğinde herkesin konuştuğunu söyledi.

BÖYLE DEVAM ETMEZ

Fiyatların böyle yüksek devam etmeyeceğini ve fiyatların düşeceğinin altını çizen AHZO Başkanı Demirden, "Bitlis Doğu Anadolu Bölgesinde patates ambarlarından biri olarak bilinmektedir. Özellikle Ahlat ilçemizde yıllık ortalama 150 bin ton patates üretimimiz olmaktadır. İlçemizde patates ile ilgilenen yaklaşık bin ailemiz var. Yıllık ortalama 15 bin kişi patates tarlalarında çalışmakta olup, geçimini buradan sağlamaktadır. Bir açık hava fabrikası gibi Ahlat'ta işçi çalışmaktadır. Ahlat ovası, bölgemizde ki bütün işsizlerin umudu olmuştur. Özellikle patates, fasulye gibi ürünler iş konusunda oldukça etkili oluyor. Depolarımızda bu yıl patates kaldı ve para etmediği için çoğu çöpe dökülmek zorunda kaldı. Şuanda hava şartlarından dolayı patateslerimizi ekemedik.

YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Bu yıl fazla yağmur yağışı olduğundan dolayı halen ekim yapamadık. Patateslerimiz şuan depolarda seçim yapılarak, tohum olarak ekilmeye çalışılıyor. Kalanı da döküyor veya hayvanlara yem olarak veriyoruz. Çiftçinin malı satılmazken, çöpe dökülürken, depolarda çürürken, borçlarımızı ödeyemezken hiç kimseden ses çıkmıyor. Fakat yeni ürün çıktı, patates 5 lira, soğan 5 lira diyerek kıyameti kopartıyorlar. Özellikle medyada bu çığırtkanlar 5 lira oldu diye kıyameti kopartıyorlar. Biz 50 kuruşa patatesi satamıyoruz. Bu nerede 5 lira? Hangi çiftçiden 5 liraya patates almışlar? bunları merak ediyorum. Bırakın 5 lirayı 1 liraya satan yok. Ama marketlerde ne yazık ki bir tekel oluşmuş 5 liraya satılıyor" dedi. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.