TAFED yerli ve milli üretim ile tüketime dikkat çekecek

TAFED yerli ve milli üretim ile tüketime dikkat çekecek

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 27.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na katılacak

A+A-

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek 27.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile 31. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’na “Yaşasın Anadolu” temasıyla katılım gösterecek. TAFED’e bağlı 35 dernek, 1500 konuk şef ve yaklaşık 5000 profesyonel şefin katılım göstereceği organizasyon, Türkiye’nin en büyük aşçı buluşması olacak.

Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği (AGEB)’nin desteğiyle gerçekleştirilecek “Yaşasın Anadolu” temasıyla yerli ve milli üretim ile tüketime yönelik bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı hedefliyoruz” dedi.

Organizasyon kapsamında 7 bölgeden gelen aşçılar, kendi bölgelerine ait yöresel lezzetlerini sunacak.  Aynı zamanda coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının da yapılacağı organizasyonda, konuyla ilgili sempozyum ile seminerler gerçekleştirilecek.

KARDEŞLİK SOFRALARI KURULUCAK

Fuar boyunca, Türkiye'nin her yerinden gelen TAFED bağlı aşçı dernekleri, “Medeniyet Kardeşliği Buluşması Sofrası” kuracak. Süryani, Kafkas, Balkan, Ege ve Karadeniz yemekleri yapılarak, organizasyona katılım gösteren misafirlere ikram edilecek. Aynı zamanda, dernekler tarafından yemeklerin hikâyeleri anlatılacak. Eğlence ve şovların da yer alacağı organizasyonda, TAFED’e bağlı Milli Takım, dünyaca ünlü şovlarıyla yenilebilir görsel pastalar yaparak dikkatleri yine üzerlerine çekecek. Ayrıca Türk Milli Takımına genç yeni aşçılar seçilecek.

Konu hakkında bilgi veren TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, Türk mutfağını ve Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik. Gelenekten geleceğe, ninelerimizden annelerimize, annelerimizden bizlere geçen eşsiz Anadolu Mutfak kültürünü biz de gelecek nesillerimize tutkuyla aktarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Organizasyon ile yerli ve milli üretime yönelik bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını anlatan Açıköz, yerli tohumculuğun benimsenmesi, yerli firma güçlü marka imajının yerleştirilmesi, coğrafi işaretli ürünlerin benimsenmesi ve geliştirilmesi, Anadolu topraklarının hareket kazanması gibi konulara destek olmayı hedeflediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.