Taşeron meselesinin bir ayağı eksik kaldı

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, gazetecilere iftar yemeği verdi.

Taşeron meselesinin bir ayağı eksik kaldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaralı gazetecilerle iftar yemeğinde buluşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Taşeron meselesiyle alakalı çözüme kavuşan konular oldu ama bu işin bir ayağı eksik. Bize göre bu konuda daha da yapılması gereken işler var” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Ankara basınıyla iftarda bir araya geldi. Başkan Toruntay, sendika Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen iftarda önemli açıklamalarda bulundu.

BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Öz Taşıma-İş Sendikası geleneksel basın iftarında Ankara medya mensuplarıyla buluştu. Sıcak ve samimi sohbet havasında geçen iftar yemeğine Ankara’da görev yapın çok sayıda gazeteci, televizyon temsilcisi, muhabir katıldı. Geç saatlere kadar süren yemekte gazeteciler ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay siyasetten, ekonomiye kadar çok sayıda konuda sohbet etme imkanı buldular. Başkan Mustafa Toruntay yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak 24 Haziran seçimleri ile ilgili görüşlerini dile getirip özellikle taşeron işçilerle ilgili beklentilerini dile getirdi.

BİR AYAĞI EKSİK

Hükümetin kadroya aldığı taşeron işçilerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Toruntay, “Taşeron meselesiyle alakalı çözüme kavuşan konular oldu ama bu işin bir ayağı eksik. Bize göre bu konuda daha da yapılması gereken işler var. Bilindiği üzere 85 bin işçi kardeşimiz kadro alamadı, bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerekli. Kiralık araç şoförü olarak çalışan emekçilerimizde de aynı sıkıntı var. İnşallah hükümet yetkililerimiz yakın zamanda bu konuyu da çözüme kavuşturur" dedi.

oztasima-11-001.jpg

900 BİN İŞÇİNİN CİDDİ BİR HAKKI YOK GİBİ

Gazetcilerin, Taşeron düzenlemesinin ardından sendikal hayatta ne gibi değişimlerin yaşandığıyla ilgili sorusunu cevaplayan Toruntay, “Toplu iş sözleşme yapma ve çalışanların haklarını ileri taşıma noktasında 900 bin işçinin şimdilik ciddi bir hakkı görülmüyor. Yüksek Hakem Kurulu'ndan çıkan şartlara göre hareket edilecek. Bence bu sıkıntılı bir süreç. Umuyoruz yeni oluşacak Meclis, bununla ilgili bir çerçeve anlaşması çıkartıp, serbest toplu pazarlık sistemi içerisinde kadroya geçen bu arkadaşlarımızın da diğer sendikalılar gibi haklarını almasını sağlar” yorumunda bulundu.

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR

Partilerin seçim beyanname ve bildirgelerinde çalışma hayatına ait vaadlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Başkan Mustafa Toruntay; “Çalışanların iş barışını sağlayacak ve haklarını ileriye taşıyacak her yaklaşımı değerli buluyoruz. Bu konuda atılacak her adımı sonuna kadar destekleriz” ifadelerini kullandı. 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Toruntay, “İnşallah seçimler ülkemizin daha da iyi yönetilmesine vesile olur” dileğinde bulundu. İftar yemeği Başkan Toruntay’ın misafirlerine davete katıldıkları için teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.