Timuçin Sönmez'den altın yatırımcılarına önemli uyarı!

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, altının güvenli bir liman olduğunu belirterek, "Türk Lirası (TL) bazında altın her zaman kâr eder." dedi.

Timuçin Sönmez'den altın yatırımcılarına önemli uyarı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, anadolugazete.com.tr’ye altın fiyatlarını değerlendirdi.

Küresel gelişmelerin, savaşların altının ons değerini etkilediğini söyleyen Sönmez, “Altın her şeyden nem kapan bir emtia (mal). Savaş çıkar altın etkilenir. Faiz çıkar altın etkilenir. Altın normalde anlık tepki gösterir. İsrail-Filistin çatışması, bölgede yaşanan son gelişmeler altını çok etkilemedi. Altın savaştan dolayı bir tepki göstermedi. Bu demek değil ki altın yükselmez savaşa katılan ülkelerin isimleri değişir. Altın ani pikler yapabilir. Ama şu anki ortama altın tepki vermedi. Borsa tepki verdi.” dedi.

whatsapp-image-2023-10-11-at-11-37-13.jpg

İsrail- Filistin çatışmasının borsayı etkilediğini belirten Sönmez, o bölgede yatırım yapan müteahhit firmalarının, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, inşaat ve enerji sektörünü etkilediğini söyledi.

8-temmuz-2023-altin-fiyatlarinda-son-durum-3.jpg

DÜNYADAKİ GELİŞMELER ALTININ ONS FİYATINI ETKİLİYOR!

Sönmez, İsrail- Filistin savaşının verdiği etkiler, enerji alanındaki soğuk savaşlar, Orta Doğu’daki karışıklıklar, altının onsunda anlık düşüşlere ya da yükselişlere yol açtığına işaret etti.

ALTIN GÜVENLİ BİR LİMAN!

Altının güvenli bir liman olduğunu ifade eden Sönmez, yatırımcılara altın almalarını tavsiye etti.

pxlui33tvkoayyoc7ssrbg.webp

Sönmez, uzun vadede yatırım yapmak isteyen vatandaşlara, şunları söyledi:

Altın güvenli bir liman. Enflasyon çok yüksek. Bu süreçte mutlaka portföyler içinde sepette altının olması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Türk Lirası (TL)bazında altın her zaman kar eder. Çünkü TL/ Dolar doların yükselmesi birlikte her zaman altının fiyatı da her zaman yükselecektir. Uzun vadeli yatırımcıları etkilemez. Kısa vadede zaten emtia alınmasını zaten önermiyoruz. Altın dolarla alınan bir emtia. Doların artması direkt altın fiyatlarını etkiler. Dolar yükselirse, altın da yükselir. Altının TL bazında zarar etmesi mümkün değil. Altın alan yatırımcı mutlaka kâr eder. Uzun vadeli yatırım yapılacaklar mutlaka çeyrek, yarım, tam ve ata almalarını tavsiye ediyoruz.”

whatsapp-image-2023-10-11-at-11-37-12.jpg

Dünya genelinde bütün emtia fiyatlarının düştüğünü aktaran Sönmez, bu süreçte altın ve petrol fiyatlarının da düştüğüne dikkat çekerek, sözlerini tamamladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.