TKYD yeni üyeleriyle toplandı

Eski ve yeni kurumsal üyeleriyle bir araya gelen TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yeni dönem stratejilerini paylaşırken, görüş ve önerileri de dinledi.

TKYD yeni üyeleriyle toplandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Covid-19 ile birlikte kurumsal yönetimin şirketlerin rekabetçiliği ve sürdürülebilirliğine sağladığı faydaların daha iyi anlaşılmasıyla birlikte kurumsal üye sayısı hızla artarak 74’e ulaşan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin üye toplantıları tamamlandı. Üç ayrı toplantıda eski ve yeni kurumsal üyeleriyle bir araya gelen TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yeni dönem stratejilerini paylaşırken, görüş ve önerileri de dinledi.

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’ne (TKYD), Covid-19 pandemisi ile birlikte sayıları hızla artan yeni kurumsal üyelerinin de katılımıyla üye toplantıları gerçekleştirdi. Buluşmalar, pandemi kurallarına uygun olarak yapıldığı için üç seferde tamamlandı. Kurumsal üyelerin görüş ve önerilerini paylaştığı toplantılarda TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka da yeni dönem stratejileri hakkında bilgi verdi.

Dr. Tamer Saka: “Kurumsal yönetim tüm şirketlerin gündemine girmeli”

Pandeminin etkisiyle hem dünyada hem de Türkiye’de kurumsal yönetime yönelik büyük bir talep oluştuğuna dikkat çeken TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Üye sayımızdaki hızlı artıştan bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Bugün itibarıyla sayısı 74’e ulaşan kurumsal üyelerimiz Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 25’ini temsil ediyor. Kurumsal üyelerimizin yanı sıra bireysel üyelerimizin sayısı da 700’e ulaştı. Bu da aslında kurumsal yönetimin yalnızca şirketler için değil toplumun her kesimi için önemli olduğunu gösteriyor. Biz de üyelerimizden aldığımız bu güçle kurumsal yönetimi ülke genelinde daha geniş kesimlere yaymak için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu toplantılarda da üyelerimize yeni dönem stratejimiz ve projelerimiz hakkında bilgi verirken, onların görüş ve önerilerini dinledik. Ortaya çok değerli fikirler atıldı. Bunları en iyi şekilde değerlendirerek, kurumsal yönetim anlayışının vites büyüterek gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte kurumsal yönetimin tüm şirketlerin gündemine girmesine ve uygulanabilirliğine odaklanacağız” dedi.

Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla 2003 yılından günümüze faaliyetlerini sürdüren TKYD, şirketlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Dernek aynı zamanda özel sektör, medya, düzenleyici kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında iletişim ağı kurma misyonunu da üstleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.