TMSF'den Uzan Grubu açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Uzan Grubu’ndan 12 Milyon TL daha tahsil etti.

TMSF'den Uzan Grubu açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

Açıklamaya göre Cem Uzan Şirketlerinden, Rumeli Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Polonya'da büyük hissedarı olduğu Cementownia Nowa Huta (CNH) hisselerinin Uzanlar'ın kontrolündeki Polska Energtyka Holding S.A. (PEH) şirketine yasa dışı devredildiği tespit edilmişti. TMSF bu devrin kanunsuz olduğunu belirterek, Polonya mahkemelerinde açtığı davada haklı bulunduğunu bildirdi. 

DEVİR İŞLEMİNİN İPTALİNE KARAR VERİLDİ

Söz konusu açıklamada "Bu çalışma neticesinde söz konusu devir işleminin iptaline karar verilerek Rumeli Çimento'nun hisselerinin iadesi sağlandı. Yasa dışı gerçekleştirilen bu satışa ilişkin tutarın tahsili amacıyla Uzan grubunun kontrolünde olduğu düşünülen ve bu süreçte iflas etmiş olan Polonya'daki PEH şirketinden 1 milyon 846 bin 108,48 Euro (yaklaşık 12 milyon TL) tahsilat yapıldı" ifadelerine yer verildi. 

TMSF, daha öncede söz konusu grubun yurt dışındaki varlıklarının Türkiye'ye kazandırılması için başlatılan benzer hukuki çalışmalar çerçevesinde gruptan yaklaşık 237 milyon dolar tahsilat sağlandığını bildirdi.  

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.