Turizmciler salgın sonrası umut dolu

Dünyayı etkisi altına koronavirüsün başta turizm olmak üzere pek çok sektörü etkilediğini belirten Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Türkiye’nin süreci elinden geldiği kadar başarıyla yönettiğini söyledi

Turizmciler salgın sonrası umut dolu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dünyayı etkisi altına koronavirüsün başta turizm olmak üzere pek çok sektörü etkilediğini belirten Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Türkiye’nin süreci elinden geldiği kadar başarıyla yönettiğini söyledi. Ülkemizin aldığı tedbirlerle bu krizden en az hasarla çıkılacağına inandıklarını dile getiren Akman, turizmcilerin salgın sonrası umut dolu olduğunu kaydetti.

Bilim Kurulu’nca alınan tedbirleri desteklediklerini belirten Akman, Ankaralı turizmciler olarak virüse karşı gerekli önlemleri aldıklarını anlattı. Akman, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sürekli iletişim halinde bulunularak işletmeler ve çalışanlar için her türlü önlem ve destek çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İÇ PAZAR EN BÜYÜK HEDEF

Bu süreçte Türkiye ekonomisi için önem arz eden turizm sektörünün geleceği konusunda endişeler olduğuna da değinen Akman, turizmin sekteye uğramasının sadece Türkiye’nin değil tüm turizm ülkelerinin en büyük sorunu olduğunun altını çizdi. Akman, “Bakanlığımızın aldığı tedbirlerle Türk turizminin bu krizden en az hasarla çıkacağını düşünüyoruz. Her zor dönemde olduğu gibi iç pazar en büyük hedefimiz olacaktır” dedi.

Turizmcilerin salgın sonrası umut dolu olduğunu kaydeden Akman, Haziran ayından sonra turizm sektöründe hareketlenmenin başlayacağına inandıklarını dile getirdi. Yabancı turist sayındaki azalmayı iç turizmi canlandırarak kapatabileceklerini aktaran Akman, Türk turizmin geleceği için kamu ve özel sektör işbirliğinin önemine dikkat çekti. Akman, turizmciler olarak bu konuda üstlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını söyledi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.