Türkiye 2023 hedeflerine çalışarak, üreterek ilerliyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın 2018 yılının ilk çeyreğindeki büyüme hakkında açıklama yaptı.

Türkiye 2023 hedeflerine çalışarak, üreterek ilerliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın 2018 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranında artarak beklenenin üzerinde büyüdüğünü belirterek, “Türkiye ekonomisinin başarısı her çeyrekte yeniden tescilleniyor. Türkiye üzerinde spekülasyon yapanların hayalleri çok şükür yine boş çıktı. Türkiye 2023 hedeflerine çalışarak, üreterek ilerliyor” dedi.

KATMA DEĞER ARTTI

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı ilk çeyrek verilerini değerlendirdi. GSYH zincirlenmiş hacim endeksinin 2018 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,4 arttığını belirten Baran, üretim yöntemine göre gayrisafi yurtiçi hasıla tahmininin, 2018 yılı birinci çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 21.9 oranında artarak 792 milyar 691 milyon TL olduğunu kaydetti. Baran, gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan tarım sektörü katma değerinin yüzde 4,6, sanayi sektörünün yüzde 8,8, inşaat sektörünün yüzde 6,9, ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamında oluşan hizmetler sektörünün katma değerinin de yüzde 10 oranında arttığını kaydetti.

EN GÜZEL CEVASI BÜYÜMEYLE VERDİK

Ekonomideki sağladığı istikrarlı büyümeyle Türkiye’nin üzerinde oyun oynamaya çalışanlara en büyük cevabı verdiğini kaydeden Baran şunları söyledi, “Türkiye gerek bulunduğu coğrafya, gerek sahip olduğu yer altı ve yer üstü kaynakları, gerek enerji alanında üstlendiği rol nedeniyle çok dikkat çeken bir ülke. Türkiye üzerinde plan yapan, oyun oynanan çok. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarını yok etmek istiyor bunu da ekonomi üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları ekonomik temelli olmayan notlar açıklıyor, büyüyen ve gelişen Türkiye algısını bozmak istiyorlar. Çok şükür ki bütün planlar tek tek bozuluyor. Hükümetimiz reel sektörü mali teşviklerle destekliyor, reel sektör desteğin karşılığını üreterek, istihdam sağlayarak, katma değer oluşturarak veriyor. Sonuçta istikrarlı bir şekilde büyüme sürdürüyor. Türkiye üzerinde hesaplar yapanlara ekonomik veriler gerekli cevabı veriyor. Türkiye 2023 hedeflerine çalışarak, üreterek ilerliyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.