Yarım asırlık tavuk markası Mudurnu Piliç iflas etti

Türkiye'nin tavuk denince akla ilk gelen markalarından olan şirket beyaz et sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeniden iflas etti

Yarım asırlık tavuk markası Mudurnu Piliç iflas etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Temeli 1967’de Bolu’nun Mudurnu ilçesinde atılan Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu  Piliç’in kapısına bir kez daha kilit vuruldu. Mudurnu’daki kesimhanesi geçen günlerde kapandı. İş yerinde çalışan 350 kadar işçinin de işlerine son verildi.

Bir dönem bölgenin en büyük istihdam kaynağı olan Mudurnu Tavukçuluk, 1967’de, milletvekilliği de yapmış olan Tevfik Türesin tarafından 500 piliçle kuruldu. İflas ettiği 2001’e kadar hızla büyüyen  Mudurnu’nun piliç sayısı 27 milyona ulaştı. Yine 2001’e kadar çalışan sayısı 2 bin 200’ü buldu.

ÇOK UĞRAŞTI AMA DİRENEMEDİ

2001’de yaşanan krizin ardından, bankalara olan kredi borcu nedeniyle Türesin ailesinin mal varlığına, alacaklarına haciz geldi. Ardından Mudurnu Tavukçuluk’un yüzde 51’i 2003’te Global İç ve Dış Yatırım Proje Uygulamaları AŞ’yle satıldı. Ancak Mudurnu Tavukçuluk yine ayakta kalamadı ve tekrar kapatılması gündeme geldi. 2005’te İlhan Çetinkaya, Mudurnu Tavukçuluk’u satın aldı. Ancak fabrika iki yıl sonra bir kez daha kapatıldı.

Mudurnu Piliç’in isim hakkını, 2007’de satın alan Pak Piliç sahibi Zühal Daştan ve ortakları tesisi  yeniden ayağa kaldırdı. Ancak bir süredir sıkıntıda olduğu haberleri ile gündeme gelen Mudurnu  Piliç’in geçen 22 Mart’ta son kez kesim yaptığı tesisin kapatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.