Eyüp Kara

Eyüp Kara

Eleştiriye neden hiç tahammülünüz yok?

Eleştiriye neden hiç tahammülünüz yok?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yurt gezilerine devam ediyor. Esnafın sorunlarını dinlemek için yollara düşen Akşener’in gezilerinde genelde tartışma ve kavga eksik olmuyor nedense.

Gittiği yerlerde çoğu zaman tepkiyle karşılaşıyor. Kendisine tepki gösteren ve eleştiren vatandaşlara korumaları aman vermiyor. Siz nasıl Meral Akşener’e laf söylersiniz, onu nasıl eleştirirsiniz diye.

Bir parti genel başkanının düştüğü durum gerçekten hiç hoş değil. Partililer bu tür eleştirilerin olacağını bilmiyorlar mu? Gittikleri yerde tepki olacağını bile bile vatandaşla neden tartışmaya girip onlarla kavga ediyor ve onları darp etmeye devam ediyorlar?

Hatırlanacağı üzere Meral Akşener ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz hafta Siirt'te gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde, “Burası Kürdistan'dır” diyen kişiye sessiz kalmıştı. Akşener’in bu davranışı büyük tepki olmamış ve o sözleri söyleyen provakotöre gerekli cevap vermemesi nedeniyle bir hayli eleştiri almıştı.

Şehit Yakını olduğunu söyleyen Tahir Gürmen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepki göstermişti. Bu sırada vatandaşın yanına giden Kocaeli Milletvekili İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği Tahir Gümren’e küfür etmişti.

Bingöl'de kendilerine tepki gösteren şehit Tahir Gürmen, Lütfü Türkkan, “senin bilmem neyini ne ederim” diyerek bu ağza alınmayacak galiz sözleri kullanmaktan hiç hicap duymadı. Bir milletvekili düşünün ki tartıştığı bir vatandaşa bu küfürleri rahatça edebiliyor. Allah’tan kamera kayıtları varda hiçbir şey gizli kalmıyor Lütfü Türkkan.

Skandalın mimarı İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın kamera kayıtlarına rağmen önce 'küfretmediğini' savundu konuyu dile getirenlere trol ve küfür kayıtları kamerada açık seçik belli olunca bu kez geri çark etti.

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Bingöl'de küfür ettiği küfür nedeniyle özür diledi. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Türkkan, “Başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle sayın genel başkanımız başta olmak üzere bütün kadınlardan, partililerimizden, arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Doğru bir iş değildi bu, yanlış bir şeydi. Ama o sinir gerginliği, atmosferin getirdiği fazla heyecan doğru olmayan, herkeste yadırgadığım bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyor, bunun kabulünü rica ediyorum…”

Lütfü Türkkan özrü kimden diledi dikkat ettiniz mi? Milletten, Meral Akşener’den ve partililerden. Yazıklar olsun senin dileyeceğin özre. Asıl özrü küfür ettiği şehit yakını Tahir Gürmen’den dilemeliydi. Yahu sen adama küfür etmişsin özrü kimden diliyorsun?

Lütfü Türkkan sen önce küfür ettiğin Tahir Gürmen’den ardından ailesinden dileyeceksin ki o zaman gerçekten bir işe yarasın yoksa kimden özür dilersen dile bir işe yaramaz ve yaramayacaktırda.

Lütfü Türkkan’a başta siyasi parti temsilcilerinden olmak tüm Türkiye’den büyük tepki geldi. İstifa etmesini isteyenler mi? Milletvekilliği düşürülsün diyenler mi? Vesselam tüm Türkiye tepki gösterirken başta kendi Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere milletvekili arkadaşlarından çıt çıkmadı. Yazık ne diyeyim bilemiyorum…

Şimdi moda oldu suç işleyen hemen Atatürk süveteri giyip, Atatürk posterini arkasına alıp birde Nutuk’u yanına koydu mu ben masumum diyerek hemen işin içinden sıyrılıyorlar. Yazık demek ki kendisini eleştiren kim olursa olsun hiçbir eleştiriye tahammülleri yok.

İnsan bazen düşünüyor siz şimdi böyleyseniz iktidar olsanız kim bilir neler olur? Sonunu düşünmek bile insanı ürkütüyor. Her eleştireni demek ki tekme tokat döversiniz yanlış mı düşünüyorum?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi