En büyük ASELSAN

Türkiye Kurumlararası Basketbol Turnuvası sona erdi.

En büyük ASELSAN
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Kurumlararası Basketbol Turnuvası sona erdi. Türkiye’nin teknoloji devi ASELSAN başarısını sporda da taçlandırarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. ASELSAN final maçında Voleo’yu 20 sayı farkla 69-49 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Türkiye'nin lider yüksek teknoloji şirketlerinden ASELSAN iddiasını sporda da ortaya koydu. Büyük çekişmelerin yaşandığı kurumlarlarası basketbol ligleri final maçlarının ardından sona erdi. CBL Kurumlararası Basketbol Ligleri Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon belli oldu. Finalde Ankara temsilcisi ASELSAN baştan sona üstün oynadığı maçta Valeo karşısında 20 sayı farklı 69-49 galip gelerek kurumlarda Türkiye’nin en büyüğü olduğunu ortaya koyarak şampiyon oldu.

EN DEĞERLİ OYUNCU ALPER TOPER OLDU

Maça hızlı ve etkili başlayan ASELSAN hızlı hücumlarla rakibine nefes aldırmazken yaptığı baskılı alan savunması sonrası aldığı ribauntları kolay sayıya çevirerek sahadan farklı galip gelerek haklı bir şampiyonluk kazandı. Şampiyonanın “En Değerli Oyuncusu” ödülünü ise ASELSAN takımında forma giyen Alper Toper aldı.

ŞAMPİYONA KUPASINI ERSİN EROĞLU VERDİ

Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde şampiyonluğa ulaşan ASELSAN takımına kupa ve madalyalarını CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu ile birlikte Aselsan Yöneticisi Mehmet Şahin verdi. İkinci olan Valeo takımı madalya ve kupasını Bursa CBL Kurucusu Mesut Gökçe’nin elinden alırken, üçüncü olan Karsan takımına ise kupa ve madalyalarını CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay verdi.

ORGANİZASYON ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Şampiyonanın “En Değerli Oyuncusu” seçilen Aselsan takımının oyuncusu Alper Toper ödülünü Darüşşafaka Yardımcı Antrenörü Ömer Uğurata verdi. Sayı Kralı Valeo takımından Ersel Kamber olurken ödülünü Mesut Gökçe’nin elinden aldı. Asist Kralı olmayı başaran Aselsan takımının oyuncusu Alper Toper’e ödülünü Ersin Eroğlu verirken, Ribaund Kralı olan Aselsan takımının oyuncusu Kadir Karslı ödülünü Emre Atalay’ın elinden aldı. Antalya’da 3 gün süren organizasyona destek veren Yaşam Hastaneleri, Kesit Tur ve Antalya Basketbol İl Temsilciliği’ne de desteklerinden ötürü kurucular tarafından teşekkür plaketi verildi.

TÜRKİYE SIRALAMASI

1.Aselsan

2.Valeo

3.Karsan

4.Abalıoğlu

5.İstanbul Tabip Odası

6.TAI

7.BMC

8.Ekol Lojistik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.