Erdoğan: 'Asla izin vermeyeceğiz!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcilerine hitaben konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında; "Terörün demokrasimize,...

Erdoğan: 'Asla izin vermeyeceğiz!'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcilerine hitaben konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında; "Terörün demokrasimize, kamu düzenimize ve ekonomik gelişmemize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

 
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcilerine hitaben konuşma yaptı. ABD'nin başkenti Washington'daki Andrew Mellon Auditorium'da düzenlenen DEİK-Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gala yemeğinde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde birtakım sorunlar yaşandığını ve bunların Türkiye'de de hissedildiğini belirterek, “Bunlar Türkiye'nin hedefleri doğrultusundaki yürüyüşünü ve kararlılığını hiçbir şekilde engelleyemez" dedi.
Amerikalı yatırımcıların Türkiye'ye bakışlarında biraz ürkek davrandıklarını gördüğünü ifade eden Erdoğan salondaki katılımcılara itafen, “"Sizlerden, Türkiye'nin sunduğu avantajları öncelikle kendi ekonomik menfaatleriniz açısından doğru şekilde değerlendirmelerinizi bekliyorum" diyerek konuşmasına "Bugüne kadar ülkemize yatırım yapıp da pişman olan, hukuka aykırı uygulamalara maruz kalan, kazandığı parayı istediği gibi tasarruf etmekte zorlanan hiçbir iş adamı yoktur veyahut parası Türkiye'de kalan yoktur. Ama dünyanın değişik yerlerinde parasını hala yatırım yaptığı ülkeden çekemeyen çok iş adamlarını biliyorum. Bölgemizde birtakım sorunların yaşandığı, bunların olumsuz yansımalarının ülkemizde de hissedildiği elbette bir gerçektir. Ancak bunlar, Türkiye'nin hedefleri doğrultusundaki yürüyüşünü ve kararlılığını hiçbir şekilde engelleyemez. Terörün demokrasimize, kamu düzenimize ve ekonomik gelişmemize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz." sözleri ile devam etti. ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasıyla ilgili olarak Erdoğan,"Bu anlaşma Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin her alanda derinleştirilmesi için de bir vesile olarak görülüyor. Ticaretin kurallarını, üretim ve ürün standartlarını yeniden belirleyecek olan bu süreç, bir ticaret anlaşmasının çok ötesinde küresel anlamlar taşımaktadır. Ülkemizin bu anlaşmanın dışında bırakılmasını istemiyoruz. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında var olan Gümrük Birliği nedeniyle bu anlaşmanın, ülkemizin ekonomisi üzerinde ciddi sonuçları ortaya çıkacaktır. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Amerika Birleşik Devleti menşeli ürünler, Avrupa Birliği piyasası üzerinden ülkemize serbest girebilecektir. Buna karşılık Türk menşeli ürünler aynı ayrıcalıktan yararlanamayacaktır. Ülkemizin böyle bir haksızlığa uğramasını önlemek için Avrupa Birliği ile paralel şekilde ABD ile bir serbest ticaret anlaşması akdetmek veya bu anlaşmaya katılmak arzusundayız." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaşma ile ilgili Türk ve Amerika Birleşik Devletleri iş dünyasından destek beklediğini belirterek, "Türk ve Amerika Birleşik Devletleri iş dünyasından, anlaşmaya taraf olmamıza veya ülkemizin ABD ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamasına kuvvetli destek verilmesini bekliyoruz. Bu durum her iki tarafa da sayısız faydalar sağlayacaktır. İstihdam artışı ve teknoloji transferini de kolaylaşacaktır. Bu yaklaşımın yönetime, kongre üyelerine, iş çevrelerine, siyasetçilere, karar mekanizmalara doğru şekilde izah edilmesinde sizlerin de katkısı çok büyük önem arz etmektedir. Ortak geleceğimizi birlikte inşa etme çağrımıza hepinizin olumlu cevap vereceğine inanıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.