Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin tarihi belli oldu

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin tarihi belli oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çelik, MKYK toplantısında, iç ve dış gelişmeler ile sosyal gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi. Yerel seçimlere dönükte bir değerlendirmenin yapıldığını kaydeden Çelik, Medya Tanıtım Başkanlığının da çeşitli hazırlıklar ile ilgili sunum gerçekleştirdiğini belirtti.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ KAÇTA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin  saat 16.00'da görüşeceği bilgisini paylaşan Çelik, “Cumhurbaşkanımız ile Bahçeli arasında son derece açık diyalog kanalları var. Saat 16.00'da bir araya gelecekler. Her iki genel başkanın programlarının uygunluğuna göre planlandı. Bizden Mehmet Özhaseki ve MHP'den Sadir Bey teknik görüşmeleri sürdürüyorlar. Bu iki değerli arkadaşlarımız genel başkanlara vardıkları sonuçları bildiriyorlar. Yapılan müzakereler neticesinde gelinen noktada tekrar bilgi verdiler. Bu bilgiler çerçevesinde yarın 16.00'da bu görüşme gerçekleşecek. Bir mutabakat arayışı söz konusudur. Bu mutabakat arayışının esası, cumhur ittifakının önümüzdeki yerel seçimlerden en güçlü çıkmasıdır. Bununla ilgili olarak iki değerli arkadaşımız teknik düzeyde neler yapılabiliri görüşüyorlar. Siyasi kararlar, Cumhurbaşkanımız ile Bahçeli arasında verilecektir. Bu görüşmenin arkası da gelecektir. Başka teknik görüşmeler, başka siyasi görüşmeler her zaman söz konusu olacaktır. Mutabakat tam olarak gerçekleşene kadar illerle ilgili somut bir şeyler söyleyecek durumda değilim” dedi.

ŞAADET HABERİNİ ALINCA AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin bir saldırı sonucu şehit olması ile ilgili sorulan soru üzerine, “Cumhurbaşkanımız şehadet haberini alınca ailesiyle görüştü. Diğer 2 yaralımızın ameliyatta olduğu, durumlarının iyi olduğu haberi geldi. Ağır bir saldırı. Kendilerinin hayırlı haberlerini bekliyoruz. Cenazeye katılım konusunda şehit emniyet müdürümüzü gerek hükümet olarak gerek parti olarak son yolculuğunda yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.