Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Fenerbahçe’nin durumu hiç iyi görünmüyor

Fenerbahçe’nin durumu hiç iyi görünmüyor

 

Üç takımımız Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi maçlarına çıktılar. Beşiktaş ile sevinirken, Fenerbahçe ve Akhisarspor ile üzüldük. Yani kısaca takımlarımız grup maçlarına iyi bir başlangıç yapamadı. Üç maçta 1 galibiyet, 2 yenilgi ile haftayı kapattık.

 

Takımlarımızın performansları Beşiktaş dışında beklentilerin çok uzağındaydı. Geçen sene Avrupa Şampiyonlar Liginde ilk 16 takım arasına adını yazdıran Beşiktaş Avrupa Ligi’ne iyi başladı. Kadro istikrarını koruyan ve oyun sistemini sürdüren siyah beyazlılar belki de Avrupa’da yoluna devam edecek tek takım olarak görünüyor. Çünkü Beşiktaş oynadığı oyunla rakibine özellikle ikinci yarıda nefes aldırmadı ve sahadan farklı galip ayrıldı.

Fenerbahçe kurduğu iyi kadrosuna karşın bu kadro ne yazık ki hayal kırıklığı yarattı. Bu başarısız sonuçta bence Hollandalı teknik adam Phillip Cocu başrolü oynadı. Sahaya çıkardığı kadrosu ile akıllarda soru işareti bırakın Cocu eğer böyle giderse bir iki hafta içinde ülkesine döner benden söylemesi. Çünkü Başkan Ali Koç eğer ilk devreyi istediğimiz yerde bitiremezsek belki teknik direktörümüzle yollarımızı ayırırız diyerek Cocu’ya gerekli mesaj vermişti zaten.

Fenerbahçe Pazartesi günü derbi maçta Beşiktaş karşısında da kaybederse Hollandalı teknik adam Phillip Cocu sanırım önümüzdeki haftayı göremez. Çünkü sürekli oyunca değiştirip, kadro istikrarını bir türlü sağlayamayan bir teknik adamla Fenerbahçe yola devam etmez ve kısa zamanda başka bir teknik adamı takımın başına getirir. Gidişat onu gösteriyor.

Akhisarspor gelecek olursak onlar zaten ellerinden gelenin en iyisini yaptı ve ortaya koydukları mücadele ile neredeyse beraberliği yakalıyorlardı. Krasnador maçı öncesi lige kötü başlangıcın sorumlusu olarak görülen Bosnalı teknik adam Saffet Susiç ile yolları ayıran yeşil siyahlı ekip buna karşın evinde istediği sonucu alamadı ve ilk maçında yenilgiyle tanıştı.

Geçenin tek galibiyetini alan temsilcimizi Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında Norveç temsilcisi Sarpsborg'u 3-1 mağlup ederek grup mücadelesinde ilk 3 puanını aldı. Beşiktaş özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolu ile grubun favorisi olduğunu ortaya koydu.

Belki de gecenin hayal kırıklığı yaratan tek takımı Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda çıktığı ilk maçta Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb'e 4-1 mağlup oldu. Genç rakibi karşısında ortaya koyduğu oyunla hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe beklentilerin uzağında kaldı.

Avrupa’daki üçüncü temsilcimizi Akhisarspor ise evinde kaybeden bir diğer takımımız oldu. UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki ilk maçında Akhisarspor sahasında Rusya'nın Krasnodar takımına 1-0 yenildi. Yeşil siyahlılar ortaya koyduğu performansla rakibi karşısında iyi direnirken yakaladığı pozisyonları gole çevirebilseydi belki sahadan 1 puanla ayrılması işten bile değildi.

Neticede üç takımımız da başarılı olsun istiyorum fakat bu istemekle olmuyor. Kadro istikrarı, teknik adam istikrarı ve kulüp istikrarı önemli. Sürekli teknik adam değiştirmekle bu iş olmuyor, olmayacak bunu belirtmekte fayda var. İnşallah ikinci maçlarda kulüplerimiz güzel sonuçlar alırlar ve bizlerde onların bu güzel haberlerini sizinle paylaşırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi