Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Fener’de ışık var

Fener’de ışık var

Son günlerde aldığı başarısız sonuçlarla taraftarını çileden çıkaran Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci haftasında Slovak ekibi Spartak Trnava deplasmanda 2-0 mağlup etmesi yanan ateşi bir nebze olsun söndürdü.
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’nin durumunu yazdığım köşe yazısında Fenerbahçe’nin ligin ikinci yarısında eski günlerine döneceğini yazmıştım. Bence bu kısa araya gelmeden Fenerbahçe’de toparlanma başladı bile. Çünkü Fenerbahçe futbolcuları hem genç hem de sahada kendilerini tanımakta güçlük çektikleri için yeteneklerini sergilemiyorlar ve bu da çok kaptıramaya sebep olup durum mağlup olmaya kadar gidiyor. Daha çok maçla daha çok antrenmanla düzene oturacak bir takım olan Fenerbahçe’de kilit adam rolü oynayan Başkan Ali Koç’un Fenerbahçe’nin gidişatına neşter vurdu.

Takımın gidişatından memnun olmayan başkan sanırsam teknik direktör ve futbolcularla yaptığı toplantılar sonucu birtakım durumlara el atmış gözüküyor ki geçtiğimiz gün oynanan Spartak maçında daha çok oturmuş bir Fenerbahçe gördük. 

Uzun zaman sonunda yüzünde bir tebessüm gördüğümüz teknik direktör Phillip Cocu maç sonrası yaptığı açıklamada da “saldırısıyla başlayan Cocu, şu ifadelere yer verdi:  “Umuyorum galibiyet alıştığımız bir his haline gelir. Oyun stilimizi değiştirdik. Çok fazla çalışabilme imkanı bulamasak da çok iyi performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Tutkulu ve enerjik bir takım gördüm.

Bunlar futbolun önemli prensipleri. Rakibi baskı altına aldığınızda, zaten iyi sonuç alıyorsunuz. İki gol ile kazanmayı başardık. İlk yarıda golü getirme konusunda başarılı olamadık. Bundan sonraki maçlarda neler yapmamız gerektiği ile ilgili güzel maçtı” diyerek düzelme yolunda adımlar attıklarının sinyalini vermiş oldu. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi