Ferhat Ünal

Ferhat Ünal

Ferman sizden Derman bizden!!!

Ferman sizden Derman bizden!!!

Bu başlık Ankara Çankaya sakinlerine yabancı gelmeyecek bir hap mesajı. 

Yanında Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen’in resmi ile tüm ÇANKAYA’daki bilboardlarda yerini alıyor. 

Fakat gelelim sözün özüne yüz yirmi iki mahallesi olan Çankaya ilçesi Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Ne yazık ki ilçemizde son yıllarda aşırı park yapılırken çöp konteynerlerinin tehlike saçtığı ve insanlarının zor şartlarda aldığı gecesine gündüze katıp borcunu ödediği araçlara zarar verirken bu olayları gözden kaçıran bir belediyecilik anlayışı olduğunu görüyoruz.

ferhat-unal.jpg

Nasıl mı zarar veriyor önlerinde her hangi bir önlem olmayan çöp konteynırları yokuşu bol olan Çankaya’da kaçarak araçlara hasar veriyor. 

Bu araçlardan biride benim aracım.

Aracımı Çankaya Birlik Mahallesi 467 Sokağa park ederek komşularıma misafirliğe gittim.

Misafirlik sonunda aracım başına geldiğimde aracında hasar olduğunu gördüm. 

İlk önce aracıma birileri tarafından çarpılarak kaçtıkları geldi.

Hemen telefonumdan polisi aradım. 

plakali.jpg

Görevli arkadaşlar gelene kadar araç başında beklerken aracımın yan tarafında bulunan siteden güvenlik görevlisi arkadaş tarafıma seslenerek aracımı bu duruma getiren aslında Çankaya Belediyesi’nin çöp konteynırı olduğunu söyledi. 

Benim aracımdan önce farklı bir araca çarparak hızını alan ölüm makinesi olarak adlandırdığım konteynır benim aracımın ön tarafına hasar bırakarak Şemsettin Günaltay Caddesine çıkıyor ve oradan bir kaç araca da kaza riski yaratarak yol kenarında bulunan çöp konteynırına çarparak duruyor. 

Şimdi bu araçlar olmasaydı bu bir çocuğa ya da yaşlıya çarpsaydı Çankaya BELEDİYESİ bu olayı nasıl çözecekti. 

ferhat.jpgBelediyenin temizlik işleri müdürü ile görüştüğümde birçok yerde bu tarz olaylardan dolayı önlem aldık fakat her yere yetişemedik önlem alınacak çok yer olduğunu ve benim mağduriyetime bir çözüm olamayacakları haklarımı hukuk alanında çözmem gerektiğini ifade etti.

Buradan Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürüne soruyorum aynı durumda sizin yakınınıza ya da kendi aracınızda olsaydı siz nasıl bir yol izlerdiniz.

Ayrıca hala çözüm üretme ve anlaşma yoluna varmayıp karakoldan tutturduğunuz tutanaklarla hakkınızı arayan derken hiç samimi gelmediğinizi, siz bile söylediklerinizin samimi olmadığını söylerken elinizi vicdanınıza koydunuz mu?

Şimdi en yakınında bulunan Mamak ilçesi bu KONTEYNIRLAR’da nasıl yol izlemiş ona bakmak lazım. Belediye önüne kalın bir boru ile önlem alarak tehlikeye önlem almış. 

Buradan Sayın Belediye Başkanı Alper Taşdelen 'e seslenerek benim mağduriyetimin giderilmesini ayrıca bu ölüm konteynırlarının başka insanlara zarar vermeden önlemin alınması gerektiği ifade etmek isterim.

Gelelim başta yazdığım “Ferman Sizden Derman Bizden” Sayın Çankaya Belediye Başkanı tarafıma Çankaya sakini olarak nasıl bir “Derman” olacak bekliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Ünal Arşivi