‘FETÖ darbesini Erdoğan önledi’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu ile FETÖ’nün tarihin en tehlikeli ve en kapsamlı darbe girişiminin önlendiğini söyledi

‘FETÖ darbesini Erdoğan önledi’
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu ile FETÖ’nün tarihin en tehlikeli ve en kapsamlı darbe girişiminin önlendiğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 24 TV'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akdoğan'ın çarpıcı açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Paralel Yapı dünyada Türkiye'nin düşmanı kim varsa, hangi lobiler, ülkeler varsa hepsinin yanında saf tutuyor, onun için ihanet şebekesi diyoruz. Onların bir numaralı partneri olmuş durumda. İçeride terör örgütleri de bunun bir parçası, PKK ile çok ciddi bir iş birliği var. Paralel sadece bir partiyi iktidardan düşürmeye yönelik bir hareket değil. Bu bugüne kadar yapılmış darbe girişimlerinin en kapsamlısı, en tehlikelisiydi.

Allah'tan Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla bu savuşturulmuş oldu. Tayyip Erdoğan dışında hiçbir lider, hiçbir kişi bu kadar büyük bir darbeyi göğüsleyip, boşa çıkaramazdı. Bunlar devleti devirmek istediler. Paralel Yapı, devleti yıkmaya çalışıyordu, bu sürecin içinde gazeteciler de kullanıldı. O zaman bunların yaptıkları işe biz 'gazetecilik' diyebilir miyiz, 'basın özgürlüğü' diye bakabilir miyiz. Terörle mücadelede başarılı olunabilmesi için Paralel Yapı ile de eş zamanlı olarak mücadele edilmesi gerekir.

Dokunulmazlık konusunda CHP ipe un seriyor. Dokunulmazlık konusunda bir noktaya varamazsak kendi teklifimizi getiririz, o zaman halkımız görür, kim dokunulmazlığı kastediyor. Anayasa ne kadar önemliyse başkanlık da onun bir parçası olarak önemli, bizim vazgeçmeyeceğimiz önceliklerimizden bir tanesidir.

Brüksel'de hala terör örgütünün çadırları var. DAEŞ, El-Kaide gidip Brüksel'de çadır kurabilir mi? Para toplayabilir mi, adam devşirebilir mi, dernek kurabilir mi, yayıncılık yapabilir mi? "O terör örgütü bana eylem yaptı." Peki, diğeri de terör örgütü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.