Feyzioğlu: Devletimizin yanındayız

Ankara’da düzenlenen savunmayı, yasama ve yürütmeyle buluşturan yemek büyük ilgi gördü.

Feyzioğlu: Devletimizin yanındayız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’da düzenlenen savunmayı, yasama ve yürütmeyle buluşturan yemek büyük ilgi gördü. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu öncülüğünde Ankara’daki TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir yemek düzenlendi. Yemekte, hukukçu milletvekilleri ve yürütme üyeleri ile TBB Yönetimi ve baro başkanları bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partilerin avukatlık mesleğinden gelen milletvekillerinin ayrı ayrı davet edildiği yemeğe katılım üst düzey oldu. Yemeğe Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakan Yardımcıları Selahaddin Menteş ve Cengiz Öner, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve M. Emin Akbaşoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü ve Adalet Komisyonu Üyesi Hasan Subaşı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.  Basına kapalı gerçekleşen yemekte açılış konuşmalarını ev sahibi Feyzioğlu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptı.

HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKASINDA DEĞİLİZ

Feyzioğlu, konuşmasında, Türkiye Barolar Birliği’nin hiçbir siyasi partinin ne karşısında ne arkasında ne de yanında olduğunu vurgulayarak, “Bizim yanında olduğumuz tek bir yapı var: Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Hizmet etmekle yükümlü olduğumuz da meslektaşlarımız ve elbette milletimiz” dedi. Her zaman ve her koşulda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduklarını kaydeden Feyzioğlu, “Devletimizin de merkeze bireyi alan, özgürlükçü, hukukun üstünlüğü anlayışına dayanan, eksiksiz şekilde demokrasisini işleten bir devlet olması için mücadele verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Hep birlikte başaracağız” diye konuştu. Ön yargılar varsa yıkılması ve herkesin birbirini anlamaya çalışması gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, “Ortak akla ulaşmak için iletişimimizi kuvvetlendirmemiz, birbirimizi rakip, düşman, karşıt diye görmek yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde ortaklaştığımızı, geleceğimizin de ortak olduğunu, birlikte yükseleceğimizi ya da başımıza bir iş gelirse birlikte zarar göreceğimizi bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı. “Ben Türkiye’nin başaracağına inanıyorum” diye devam eden Feyzioğlu, “Bu başarıda biz avukatların, hukukçuların çok büyük bir rolü olduğuna, olması gerektiğine de inanıyorum. Çünkü biz hukuk paydasında buluşan ve tüm Türkiye’ye aslında bir paydada buluşabileceğini ispatlayan bir meslek grubuyuz” dedi.

KALİTE SORUNU VAR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, konuşmasında, Türkiye’de yargıya ilişkin çok önemli meseleler olduğunu ve bunların bir çırpıda çözülemeyeceğinin altını çizdi. Gül, “Bugün elbette hem hükümet hem yasama bu sorunları hep birlikte masaya yatırıp değerlendirecek olgunluktadır. Dolayısıyla bu tür platformları biz değerli, anlamlı buluyoruz” ifadelerini kullandı. Gül, “Meseleleri konuşmak, kayda geçirmek, bir yol haritasına dönüştürmek çok önemli. Çünkü bu ülke hepimizin. Yargı, adalet sistemi hepimizin ortak koruması gereken ortak değerimiz” dedi. “Savunma yargının en temel unsurudur ve bu konuda da elbette daha fazla ne yapılabiliri hep birlikte konuşuyoruz” diyen Gül, avukatlık mesleğinin çıtasını yükseltmenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, “Avukatlık mesleğinin kalitesinde de sorunlar var. Tüm meselelerimizi hep birlikte çözmemiz lazım. Çünkü bu mesleği hep birlikte korumak, çıtasını yükseltmek ortak sorumluluğumuz” diye konuştu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.