Enver Baltaş

Enver Baltaş

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği

Finlandiya ve İsveç in NATO'ya başvurusu gündemde. Burada Türkiye’nin rolü çok büyük. Biz veto edersek giremeyecekler. Bu iki ülkenin NATO'ya girmesi demek, Kuzey Avrupa Savaşının başlaması demek. Rusya, İsveç’i affetmez. Ukrayna’nın başına gelenler bu iki ülkenin başına gelir. NATO şemsiyesi devreye girer mi? Girmez bilmem ama, rahatına düşkün ve korkak Avrupa bunları savunmaz ortada bırakır.

Önceki gün İsveç’te yapılan tartışmada sanki NATO'ya girmişler gibi bir havada bu ülkenin bazı şahıslar şunu dedi biz NATO'ya girersek Türkiye’yi savunmak zorunda mı kalacağız? diyerek birliğe girerlerse, Türkiye safında olmalarının kabul edilemez olduğunu açıkladılar. Bak şu kendini beğenmişlere. Bunları söyleyen tipler, aslında su katılmamış birer aptal.

Kendi ülkelerinin geleceği büyük riskte. Savaş çıkabilir, ülkeleri bir haftada yok olabilir ama onlar hala Türkiye’yi mi savunacağız kafasındalar. İçlerinde böyle rezil ve sürüngen insanları var. Sanki tek dert Türkiye’yi savunmakmış gibi bize kuduz köpek gibi saldırmaktan vaz geçmiyorlar. Bunlar nasıl bir kavim?

Türkiye 1980’den sonra cunta hükümetinin salak düşüncesiz hamlesiyle NATO'dan kendi isteğiyle ayrılan Yunanistan’ı tekrar geri kabul oylamasında destek vermiş ve bu Yunan kalabalığını başımıza dert sarmıştı. Batakhane fareleri PKK ve DHKP-C yuvası ve onların hamisi İsveç’in NATO'ya girmesi söz konusu bile olamaz. Türkiye’nin aynı hataya düşmeden talebi kesin veto etmesi gerekir.

İsveç’e yağmurlu havada su bile vermeyeceğiz. Ülkeme düşmanlık edenin NATO'da asla yeri yok. Eğer girerlerse de Rusya ertesi gün bunların tepesine saldırıp perişan etmeye başlayınca, hiç işimiz yok gibi birde onları savunmak zorunda mı kalacağız?

İsveç için Rusya'ya bir tek kurşun bile atmayız. Demokrasi ve özgürlük diye PKK adlı yaban domuzları çetesini tutan ve onlara sınırsız destek veren İsveç, o çok sevdiği kuduzların katlettiği bu bebeği hiç mi görmediler? Bedirhan yavrunun ne suçu vardı? İsveç’te doğmamak mı, İsveçli bir anne babadan olmamak mı?

Bu hain düşmanlığı yunan yapsa hadi biraz anlarım. Tam karşımızda komşumuz, zayıf, fakir ve savunmasız ve bizden dehşet korkuyor. Onun için PKK’ya destek veriyor derim. Ama sana ne oluyor İsveç? Sen kimsin de düşmanımızla bize karşı aynı safta olacaksın? Bizden 5 bin kilometre uzaktasın. Bu azılı düşmanlık nedir? PKK sempatin nerden geliyor? DHKP-C seviciliğin nerden geliyor? Biz İsveç’e tarih boyunca hiç bir husumet beslemediğimiz halde, onlarla savaş bile yapmadığımız, onlara hiç zarar vermediğimiz halde, bize yıllardır olan hain kinleri ve ağzı kanlı köpüklü düşmanlıkları neden?

Bakın basında çıkan bir haber.  Özellikle İsveç'in PKK ve FETÖ için güvenli bir sığınak olduğu, bunlara yakın kuruluşların devlet tarafından desteklendiği malum. Ayrıca İsveç, YPG'ye yönelik Barış Pınarı Operasyonu sırasında Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması çağrısı yapmış, kendisi de askerî ihracatları durdurmuştu.

Bitmedi. İsveç Savunma Bakanı Hutqvist, YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile video konferans yoluyla görüşmüş ve şöyle demişti İsveç olarak sizlerle uzun süre işbirliği yapmaya ve yardım etmeye hazırız.

İsveç, gözümüze baka baka azılı ve rezil baş düşmanımızı koruyor ve ona uzun yıllar destek vermeyi taahhüt ediyor. Onlarla kol kola giriyor. Bize karşı cephe yapıyor. Sonra da bizden onlara NATO’ya girmeleri için destek vermemizi bekliyor. Dünya bu kadar ucuz mu? İnsan canı bu kadar ucuz mu? Bunların birliğe girmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Rusya yakında bunlara hiç acımadan saldırırsa da, o çok sevdikleri, besledikleri ve taptıkları azılı PKK kuduz köpekleri ve DHKP-C’liler Rusya’ya karşı İsveç’i korusun. NATO değil. Biz değil. demokrasi beşiği İsveç’in bizden böyle bir desteği talep etmesi asla kabul edilemez. Biz NATO'ya girmek için komünistlerle boğaz boğaza çarpıştık. 721 şehit, 175 kayıp, 234 esir, 2147 yaralı verdik. İsveç ne bedel ödedi de pat diye giriyor? Saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi