Eyüp Kara

Eyüp Kara

Fırsat kaçtı

Fırsat kaçtı

Spor Toto Birinci Lig’de 29’uncu hafta geride kaldı. Futbolseverler karlı ve soğuk hafta sonunda birbirinden keyifli ve zevkli maçlar izledi. Heyecanın tavan yaptığı haftanın kazananı kuşkusuz MKE Ankaragücü oldu diyebilirim.

Süper Lig’e en yakın iki takımdan birisi olan Ankaragücü bu hafta deplasmanda Manisa Futbol Kulübü ile zorlu bir maça çıktı. Başkent ekibi 1-0 geriye düştüğü maçı uzatma dakikalarında attığı golle 1-1 berabere bitirerek en yakın rakibi Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 4 puan önünde liderliğini devam ettirdi.

Ankaragücü için gerçekten önemli bir maçtı. Sarı lacivertli ekip eğer bu maçı kazanmış olsaydı Ümraniyespor ile puan farkını 6’ya çıkararak şampiyonluk yolunda büyük bir adım olacaktı fakat beceremedi.

Karlı bir zeminde futbol oynamanın kolay olmadığı bir maçta alınan bir puan Süper Lig yolunda büyük önem taşıyor. Belki bu bir puan Ankaragücü’nü yeniden Süper Lig’e çıkaracak bunu dokuz hafta sonunda göreceğiz.

Evet Ankaragücü bu hafta iyi oynamadı, pozisyona az girdi ve rakibinin baskısını bir türlü kıramadı. Ama doksan dakika sonunda alınan bir puan önemliydi bu bence daha önemli olan konu. Çünkü ligin boyu kısaldı alınacak her puan önemli.

Ben Ankaragücü’nün mutlaka Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. Çünkü yüzdü yüzdü sonuna geldi ve yarışı artık bu saatten sonra bırakmaz diye inanıyorum. Eğer sürpriz olup ta Süper Lig’e çıkamazsa bunu kendinde aramalı.

Spor Toto Birinci Lig’de şampiyonluk yarışı kadar play-off iddiasında olan takımlar için gerçekten zor bir haftaydı. Royal Hastanesi Bandırmaspor, İstanbulspor A.Ş. Eyüpspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor ilk dört sıra için büyük bir yarışın içinde. Bu takımlara Yılport Samsunspor’u da eklersek bu beş takımın son dokuz haftadaki mücadelesi nefes kesecek gibi görünüyor.

Bir diğer temsilcimiz Gençlerbirliği ise puanları birer birer toplayarak ligi orta sıralarda bitirecek gibi görünüyor. Kırmızı siyahlı ekip bu sene ne ligden düşer, ne de play-off oynayabilir. Artık sezonu nerede, kaçıncı bitirir bilemiyorum.

Gençlerbirliği sahasında bu sene Spor Toto Birinci Lig’e yükselen Kocaelispor’u konuk etti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta iki takımda ortaya koydukları futbolla hayal kırıklığı yarattı desek yeridir.

Doksan dakika sonunda iki takımın defans ve kaleci hatalarından gelen gollerle maç 1-1 sona erdi ve iki takım haftayı bir puanla kapattı. Ama ortaya futbol adına konuşulacak bir şey olmadı desem yeridir.

Sanki iki takımda maç bitse de gitsek havasında bir maç oynadılar ve doksan dakikayı tamamladılar. Neticede Ankara’da puanlar paylaşıldı.

Bir diğer Başkent ekibi Ankara Keçiörengücü zorlu İstanbulspor A.Ş. deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1’lik sonuçla ayrılarak haftayı bir puanla kapattı.

Aslında Keçiörengücü rakibine göre daha derli toplu ve iyi futbol oynamasına karşın yakaladığı gol pozisyonlarını cömertçe harcayınca bir puana razı oldu. Neticede ligi orta sıralarda bitirmek adına alınan bu bir puan değerlidir.

Öte yandan biraz da Süper Lig’e göz atmakta fayda vardır diye düşünüyorum. Lider Trabzonspor haftanın açılış maçında bir diğer Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor’un konuğu oldu. Yoğun kar yağışı altında oynanan ve zaman zaman zemin çizgilerinin kaybolduğu maç nefes kesti desek yeridir.

Trabzonspor öne geçtiği maçta Çaykur Rizespor’a bir maçta nadir görülebilecek olan üç penaltı golüyle 3-2 yenilerek ligde ikinci yenilgisini alıp en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor’un 15 puan önünde şampiyonluğa dolu dizgin koşuyor.

İkincilik mücadelesi veren Fenerbahçe hemen bir üstündeki İttifak Holding Konyaspor’u konuk etti. Heyecanlı ve zevkli mücadelede 1-0 öne geçen Konyaspor bu üstünlüğünü son dakikalarda koruyamayınca Fenerbahçe’ye 2-1 yenilip aradaki puan farkının ikiye inmesine neden olamadı. Ligde Konyaspor 55 puanla ikinci, Fenerbahçe 53 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi