Büyükelçiden Teknokent’e ziyaret

Bangladeş Türkiye Büyükelçisi M. Allama Siddiki ve beraberindeki heyet Hacettepe Teknokenti ziyaret ederek olası iş birliği olanaklarını görüştü.

Büyükelçiden Teknokent’e ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

SULTAN GÖKREMİR

EN HIZLI BÜYÜYEN TEKNOKENTLERDEN

Ziyarette konuşan Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Hacettepe Teknokent'in son yıllarda yaptığı yatırım atağıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknokentlerinden biri haline geldiğini belirterek, “Teknokent olarak Hacettepe Üniversitesi markasının sahip olduğu bilgi ve birikimleri, yerleşkemizde Ar-Ge çalışmalarını yürüten firmalarımıza aktarmak konusunda hassasiyetle çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Firmaların fikir ve ürünlerini geliştirebilmeleri için onlara fiziki bir ortam sağlamanın ötesinde, tam kapsamlı danışmanlık hizmeti de verildiğini anlatan Prof. Dr. Gökçeoğlu, ülkemizde üniversite ve sanayi işbirliğini en üst düzeye taşımak istediklerini bildirdi.

SİNERJİ YARATMALIYIZ

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız da konuşmasında, “İleri teknoloji alanında çalışan yerli, yabancı şirketleri bir araya getirerek, gerek kendi aralarında gerekse üniversite ile sinerji yaratabilecekleri işleyişleri oluşturmak istediklerini belirterek,  üniversitelerdeki akademik birikimin ve araştırma sonuçlarının ekonomik değere dönüştürülmesi ve ülkemizin ekonomik ve teknolojik düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak için Teknoloji Transfer Merkeziyle danışmanlık hizmeti verdiklerini anlattı. Yılmazyıldız, ileri teknoloji üretme potansiyeli olan yeni şirketlerin kurulmasının, mevcut Ar-Ge firmalarının ve yenilikçi küçük şirketlerin gelişmelerini teşvik etmenin de en büyük amaçlarımız arasında yer aldığını” sözlerine ekledi.

TABLO HEDİYE ETTİ

M. Allama Siddiki ve beraberindeki heyette ziyaretlerinde işbirliğinden büyük memnun duyacaklarını ifade ettiler. Ziyaretin sonunda Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, büyükelçiye ziyaretinden dolayı bir tablo ve Bangladeş’i anlatan kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.