Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Galatasaray'da durdurulamıyor! 

Galatasaray'da durdurulamıyor! 

Süper Lig’in ikincin yarısı başladı. Şampiyonluk yarışından haftalar önce kopan Galatasaray sahasında GZT Giresunspor karşısına çıktı. Sarı kırmızılılar ortaya koyduğu futbolla hayal kırıklığı yaratırken doksan dakika sonunda üç puanı rakibine hediye etti. 

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasının önemli maçında sahasında GZT Giresunspor'a 1-0 yenilen Galatasaray’da kötü gidişat sürüyor. Bu sezonki 7. mağlubiyetini yaşayan Galatasaray, son 9 lig maçında sadece 1 kez galibiyet yüzü gördü ve tam lider Trabzonspor'un 22 puan gerisine düştü. 

Maçın bitiminin ardından Galatasaray taraftarı, teknik direktör Fatih Terim ve futbolculara tepki gösterdi. Maç boyunca takımı ıslıklayan ve futbolunu beğenmeyen taraftarlar, "Söylesene Fatih hoca takım neden oynamıyor?" şeklinde tezahürat yaptı. Taraftarlar, futbolculara da "Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" şeklinde tezahüratta bulundu. 

Düşünün koskoca Galatasaray takımının taraftarının maçın bitimine yaklaşık son 10 dakika kala durmadan Fatih Terim istifa ve futbolcuları ıslıklarla alkışlarla protestolarla geçti. Bir takımın bu duruma düşmesi elbette üzücü ama futbolun içinde bunlar var maalesef. 

İşin asıl üzücü yanı takımın imparatoru ve efsanesi Fatih Terim’e yapılanlardı. Bana soracak olursanız kimse yanlış anlamasın Fatih Terim bunu hak etti. Çünkü bir yerde durmak, bir yerde işler kötü gidiyorsa işi bırakmak ve bir mola vermek bazen en güzelidir. 

Fakat bunu ülkemizde anlatmak zor. Koltuğa oturan kalkmayı bir türlü bilmiyor. Çıkmışsın yenmiş çıkmışsın yenmiş misali habire yeniliyorsun ama ısrarla ben o koltukta oturacağım beni kimse kaldırmaz diyorsun. 

Sen öyle diyorsun fakat gerçekler öyle demiyor. Başarısız olduğunu ilk önce senin gitmen gerekir ki takıma bir hava bir nefes gelsin. Bak Sergen Yalçın’a takımını hem şampiyon yaptı hem de Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. Sezonun ortasına doğru takıma zarar vermemek için görevinden istifa ederek sessiz sedasız çekip gitti. 

Bazı sessiz sedasız çekiş gidişlerin yorumu yoktur, izleri kalır, hatıraları kalır ve sizden sonra bu sessiz gidişler daha çok konuşulur ve tarihi sizi yazar. Tıpkı Sergen Yalçın’ı yazdığı gibi. 

Maçın birde kahramanı vardı Galatasaray takımının GZT Giresunspor’a kiralık verdiği kaleci Okan Kocuk. Tek kelimeyle helal olsun eski takımım demedi, her gelen topa canını siper etti ve yaptığı başarılı kurtarışlarla takımının İstanbul’dan 3 puanla dönmesinin baş mimarlarından birisi oldu. 

Okan Kocuk, Bursaspor’da harikalar yarattıktan sonra Galatasaray’a gelmişti. Fernando Muslera’dan ona sıra gelmeyince GZT Giresunspor’a gönderildi. Muslera sakatlanınca kaleye İsmail Çipe’nin geçmesinin ardından Galatasaray bir türlü kalesini gole kapatamadı. 

Şimdi ara transfer dönemi olduğu için yeni dedikodular ortaya çıkmış durumda. Okan Kocuk yeniden Galatasaray’a dönecek diye. Fakat Giresunspor başkanı böyle bir şeyin olmadığını teklif dahi gelmediğini belirterek Okan’ın sezon sonuna kadar takımda kalacağını açıkladı. 

Neticede bir maç geride kaldı ve Galatasaray sahasında kaybetti. Önümüzdeki günler birçok şeye gebe bunu diyebilirim. Fatih Terim görevi bırakırsa hiç şaşırmam ve sürpriz olmaz bana.  

Sağlıklı ve güzel günler diliyorum… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi