Süleyman Göksu

Süleyman Göksu

Gelecekten haber veren mucizeler

Gelecekten haber veren mucizeler

Ahzab (Hendek) Gazası'ndan önce Resulullah (s.a.v.) hendeğin krokisini çizmiş, Medine ahalisinden her on kişiye kazmaları için kırk zira' (takriben 28 metre) uzunluğunda bir yer tayin etmişti.

Amr İbn-i Avf, Selmân-ı Farisi, Huzeyfe, Numan ibn-i Mukarrin (r. anhüm) ve Ensar'dan altı kişi hendeği kazarlarken gayet büyük bir kaya çıktı. Çok çalıştılar, demir külünkler kırıldı, fakat taşı kıramadılar. Selman-ı Farisi'ye “Git, Resulullah'a haber ver.” dediler.

Resulullah (s.a.v.) bir Türk çadırı içinde idi. Hz. Selman olanları arz etti. Resulullah (s.a.v.), Hz. Selman ile beraber hendeğe indiler. Selman'dan külüngü aldı, taşa bir darbe vurdu, taşı çatlattı. Taştan öyle bir şimşek çıktı ki karanlık bir odada bir kandil gibi etrafı aydınlattı.

Resulullah (s.a.v.) bir fetih tekbiri aldı, bütün Müslümanlar da tekbir aldılar. İkinci bir darbe daha vurdu, öyle bir şimşek daha çıktı ve yine tekbir aldılar. Üçüncü bir darbe daha vurdu, taşı parçaladı ve bir şimşek daha çıktı, bir tekbir daha aldılar. Sonra Selman'ın elini tutup çıktı. Selman “Anam babam sana feda olsun ya Resulullah! Hiç görmediğim bir şey gördüm.” dedi. Buyurdu ki:

“İlk darbeyi vurdum, gördüğünüz bir şimşek çaktı. Bundan bana Hire'nin ve Medain şehrinin köşkleri aydınlandı. Cebrail Aleyhisselam da bana haber verdi ki ümmetim bunlara muhakkak galebe edecek. Sonra ikinci darbeyi vurdum. Gördüğünüz bir şimşek çaktı. Bundan da bana Rum'un (Bizans'ın) kırmızı sarayları aydınlandı. Cebrail de bana haber verdi ki ümmetim bunlara muhakkak galip gelecektir. Sonra üçüncü darbeyi vurdum. Gördüğünüz bir şimşek çaktı. Bundan da bana (Yemen ülkesinin şehri) San'a'nın sarayları aydınlandı. Cebrail de haber verdi ki ümmetim bunlara muhakkak galip gelecektir. Müjdeler olsun.”

Bunun üzerine Müslümanlar pek sevindiler “Elhamdülillâh bu bir sadık vaattir. Hendekleri kazdıktan sonra bize büyük bir yardım vaat edildi.” dediler. (Elmalılı, Hak Dini Kur'ân Dili Tefsiri)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Göksu Arşivi

Cennet

17 Kasım 2021 Çarşamba 00:03