Gençler avantajı kaptı

Spor Toto Birinci Ligde doludizgin şampiyonluğa koşan Gençlerbirliği Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında evinde Hatayspor'u 2- 1 yendi.

Gençler avantajı kaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Birinci Ligde doludizgin şampiyonluğa koşan Gençlerbirliği Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında evinde Hatayspor'u 2- 1 yendi. İki Spor Toto 1. Lig ekibi arasındaki rövanş maçı 18, 19 ya da 20 Aralık tarihlerinin birinde Hatay'da oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Gençlerbirliği sahasında Hatayspor'u konuk etti. Daha çok lig maçlarından forma giymeyen futbolcuların şans bulduğu maçta Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden iki takımın karşılaşmasını son dakika golüyle Gençlerbirliği 2-1 kazanarak rövanş için avantaj sağladı. Hatayspor, 66. dakikada Gökhan Karadeniz ile 1-0 öne geçti ancak 71'de Matei, Gençlerbirliği'nin beraberlik golünü kaydetti. Maçın 90+3. dakikasında ise Matei'nin asisti, Cengizhan'ın golüyle maçı 2-1 kazandı. Gol karşılaşmanın son saniyesinde geldi ve golle birlikte mücadele sona erdi.

STAT: OSTİM

HAKEMLER: Onur Özütoprak, Mehmet Şahan Yılmaz, Murat Altan

GENÇLERBİRLİĞİ: Taha Cengiz Demirtaş, Canberk Aydın, Mahmut Boz, Arnason, Rahmetullah Berişbek, Berat Ayberk Özdemir, Emre Gündoğdu (Dk. 57 Cengizhan Akgün), Bekir Yılmaz (Dk. 80 Deniz Yılmaz), Bady, Matei, Mert Nobre (Dk. 67 Metehan Mert)

HATAYSPOR: Ömer Alıcı, Mehmet Tayfun Dingil, Maiga, Soner Örnek, Yasin Güreler, Diallo, Özgür Kazar (Dk. 46 Yılmaz Özeren), Hamza Gür (Dk. 46 Gökhan Karadeniz), Korkishko, Karim Samb (Dk. 76 Caner Hüseyin Bağ), Sinan Kurumuş

GOLLER: Dk. 66 Gökhan Karadeniz (Hatayspor), Dk. 71 Matei, Dk. 90+3 Cengizhan Akgün (Gençlerbirliği)

Sarı kart: Dk. 36 Diallo (Hatayspor)

Sözeri: Genç oyuncularımızı gördük

Ziraat Türkiye Kupası 5’nci tur ilk maçında sahasında 1-0 mağlup eden Gençlerbirliği futbolcularından büyük sevinç vardı. Maçın ardından futbolcularını tebrik eden kırmızı siyahlı ekibin teknik direktörü Erkan Sözeri daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sözeri, “Bugün çok keyifli bir maç oldu. İki takım çok iyi mücadele gösterdi. Az süre alan profesyonel futbolcularımızın gösterdiği performans çok güzeldi. Her an bu takımda yer alabileceklerini gösterdiler. U 20’den 3 tane futbolcumuz vardı. Onları da oyuna dahil ettik ve gösterdikleri performans çok güzeldi. Bu da bizi ayrıca sevindirdi. Kupa bizim için belki talip olmak aykırı bir durum ama genç oyuncularımızı, oynamayan oyuncularımızı görmek adına güzel bir organizasyon. Skorla beraber ufakta olsa bir avantajımız oldu. Oyuncularımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.