Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Gençlerbirliği nereye koşuyor?

Gençlerbirliği nereye koşuyor?

Süper Ligde ilk yarının son dört haftasına giriyoruz. Takımlar artık can derdine düşmüş durumda. Ankara’nın iki takımı da birbirinden kötü sonuçlarla ligin en alt sırasında bulunuyor. Ortaya koydukları futbolla bu sonucu almaları hiç şaşırtıcı olmadı zaten.

18 takımlı ligimizde Osmanlıspor 8 puanla 17, Gençlerbirliği de 8 puan ve averajla 18. sırada yer alıyor. Anlayacağınız ikisi de bu sırayı hak etti. Çünkü ligin başından bu yana aldıkları sonuçlar ve ortaya koydukları futbolla bu durum göz göre göre geliyorum dedi.

Osmanlıspor’da iş karışıklık, Gençlerbirliği’nde iç karışıklık iki takımı da bu duruma getirdi ve böyle giderse ligden düşen ilk iki takım olacaklar ve Süper Ligde Ankara temsilcisi kalmayacak. Biliyorsunuz düşünce de çıkmak hiç kolay değil.

Hele Osmanlıspor düşerse tamamen dağılır ve yok olur gider bir daha çıkmayı bırak Osmanlıspor diye bir takımın kalacağından da emin değilim. Çünkü yapı olarak başında kimin olduğu belli olmayın, taraftarı olmayan, takıma sahip çıkan olmayınca bu durumda olması çok normal.

Gençlerbirliği ise tamamen dağılmış durumda. Ümit Özat’la başlanan sezon Mesut Bakkal’la devam ediyordu ta ki Kayserispor maçında alının 2-1’lik mağlubiyet sonrası bu durum tersine döndü. Yönetim kurulu yaptığı toplantı ile Mesut Bakkal’ın görevine son verdi ve takımın başına yeni hoca aramaya başladı.

Sormak lazım yeni hoca arasan ne aramasan ne. Takımın kimyası o kadar bozuk ki bu takıma dünyanın en iyi hocasını da getirsen değişmez. Çünkü takımın yapısı ve oyuncu profili Süper Ligi kaldıracak kapasitede değil. Bakmayın siz tesadüfen Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’i yendiklerine. Keşke o iki maça kaybetselerdi de bu durum daha erken ortaya çıksaydı ve ona göre tedbir alınsaydı.

Artık ligin boyu kısaldı bundan ne yaparlar nasıl bir çare üretirler onu kestirmek güç. Takıma takviye yapalım desen devre arasına kadar bunu yapamazsın. Sonuç itibariyle Gençlerbirliği’nin işi hiç kolay değil. Nerede o eski İlhan Cavcav’lı Gençlerbirliği, nerede oğul Murat Cavcav’lı Gençlerbirliği. Neredeyse arada gece ile gündüz kadar fark var.

İnşallah düşmezler ve bu haftadan itibaren çıkışa geçerler. Yoksa hem Osmanlıspor’a hem de Gençlerbirliği’ne yazık olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi