Gençlerden Başkan Tuna’ya çıkarma

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir ve arkadaşlarını makamında kabul etti.

Gençlerden Başkan Tuna’ya çıkarma
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir ve arkadaşlarını makamında kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir ve teşkilat üyelerinden oluşan heyeti makamında kabul etti. 

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri, ziyarette Başkan Tuna ile şehir yönetiminden yaklaşan yerel seçimlere kadar birçok konuda görüş alışverişinde bulundu. Gençler, Başkan Tuna’ya Başkent’te yaşayan gençlerin taleplerini de iletti. Lise ve üniversite öğrencilerinin Başkan Tuna’dan en çok metro ve Ankaray hatlarını artırmasını istediklerini belirten AK Partili gençler, Başkan Tuna’nın raylı sistemler konusunda anlattığı yeni projeler hakkında da bilgi aldı. 

PROJELER KONUŞULDU

Başkent’te göreve geldiği ilk günden itibaren raylı sistemlerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tuna, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının çalışmaları var. Biz de yoğun çalışıyoruz bu konuda ancak bu çalışmalar bugünden yarına hemen hayata geçirilemiyor. Özellikle planlama ve alt yapıya dikkat etmemiz gerekiyor. Şimdiden yapılması lazım ki inşaat maliyeti makul olsun. Neticede yapılan çalışmalar ve harcamalar milli servet” dedi. 
Başkan Tuna’nın AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri ile buluşmasında önemli günden başlıklarından biri de yaklaşan yerel seçimler oldu. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir, “Son 1 yılda gençler olarak Ankara’da önemli bir değişikliğin olduğunu fazlasıyla hissediyoruz. Bundan son derece memnunuz. Ankara’da ulaşımın 24 saat kesintisiz hale getirilmesi, ücretsiz Wi-fi imkanı, genç müzisyenlere metro istasyonlarında verilen fırsatlar gençlerimizden takdir topluyor” dedi. 

gençler.jpg

"ANKARADAKİ GENÇLERİN GÖNLÜNE GİRDİNİZ"

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Mahmut Cavga da, “Bu kısa sürede Ankara’daki gençlerin gönlüne girdiniz. İnşallah bir dönem daha Ankara’da sizin gibi değerli bir ismi görmek isteriz. Gençlere ağabeylik yapan, onların sorunlarını çözmek için çabalayan bir büyükşehir belediye başkanıyla çalışmak bizim için şans” diye konuştu. 

"GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Başkan Tuna, Gençlik Buluşmaları ile internet ve sosyal medya üzerinden yapılacak interaktif soru cevap organizasyonlarının artırılması için bürokratlarına talimat verdi. Başkan Tuna, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri ile şehir yönetimi üzerine tecrübelerini de paylaştı. Şehirleşmede yaşanan sorunlara dikkat çeken Başkan  
Tuna, şöyle konuştu:  “Bugün geldiğimiz noktada çocuklarımızın gençlerimizin durumu ortada. Mahalle kültürünün yaşanmıyor olması büyük binaların varlığı komşunun komşuyu tanımaması. Güvensizliği de beraberinde getirdi. Çocukların sosyal ortamlarının kısıtlanması Çocukları ve gençleri kendilerini başka mecralarda aramaya sevk etti. Günümüzde internet bulunmaz bir nimet ama yanlışları ve kötü yönleri de var. Şehir kültürünün değişmesi ile binada yan dairesinde kimin oturduğunu bilmeyen insanlar var artık. Bu mahalle kültürü aile yapısını da etkiliyor. Aile yapısı geleceğin temel taşı ama aile dejenere olunca gençler ve çocuklar perişan oluyor. O çocuklar kendilerini ifade etmek için uyuşturucuya bulaşıyor. Bu sorunların temelinde de rant esaslı şehirleşme geliyor. Rant esaslı şehirleşmeler kültürümüzü bitirdi. Çarpık yapılaşma çarpık aile sistemini getirdi. Olan oldu bundan sonrası için çaba sarf etmek lazım. Bu konuda ciddi çalışmalar da var ama siz gençlere de görev düşüyor. Birbirinizle güzel iletişim kurarak, geleneklerimiz ve değerlerimizle kendinizi geliştirdiğinize inanıyorum.” 

aw543812_03.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.