Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Gençlik

Gençlik

Zamanında kıymeti bilinemeyen en büyük zenginliğin adıdır. Hesap vermekte zorlanacağımız hesabını verirken zorlanacağımız zaman dilimin adıdır gençlik. Ne arzular biter, ne istekler tamam olur ne de var olanlar tatmin eder bu zamanda. Hareketli, cevval ve muhteris…

AKP gençlere daha fazla önem verme daha öne çıkarma hamlesi yaptı. Doğru olduğu kadar akıllıca bir. Yıllarca koruduğu koltuğu bırakmamak için yaşına bakmadan tertipler planlayan adamdan ne hayır gelir. O var olan azıcık enerjisini de eski alışkanlarından mütevellit bir alışkanlıkla birilerinin ayağını kaydırıp kendisine rakip olmamasını sağlamaya harcar. Oysa genç dün düşmanı rakibi olmayan genç hep gelecekle alakalı planlar kurar, hep geleceğe yönelik hamleler yapar. Bu da elbette zafere ulaştırır. Eskileri bir kenara atıp küstürürseniz de arka planda oyun oynamalarına sebep olursun. Öyleyse onların da gönlünü hoş etmek lazım. Bazen bir yemeğe, bazen bir istişareye bazen de bir eğlenceye kurultaya davet ederek adam yerine korsun. O da arka plandaki olumsuzluklardan vaz geçer. 

Üniversitelerde gençlik eskisi gibi birisi sol, diğeri sağ değildir artık. Dünün sol denilenleri, CHP taraftarı olanları, bu gün ya PKK taraftarı veya DHKP-C taraftarıdır. Eski tarz sol, babadan kalma solcu anlayış yoktur, CHP anlayışında genç yoktur. Olayların tamamına yakını PKK taraftarı olduğu söylenen rektör ve dekanların okullarında uyguladıkları tarafgir, tahrik edici tavırlarından dolayı olmuştur. Sağ gençlik her zamanki gibi milliyetçi-ülkücü gençlikle kendisini bulmuştur. En cevval gençlik de bu gençliktir. Diğerlerinin PKK’lı gençlerin heyecan dolu, atak olanları dağa çıkar heder olur, hücre evinde eylemci olur perişan olur. Bunlara elbette üzülüyoruz. Çünkü bizim insanımız, bu memleketin insanıdırlar. Neden İngiliz-Fransız -Alman aynı oyuna gelip heder olmuyor da bizimkiler heder oluyor? Rahmetli annem sağlıklı iken TV de gördüğü PKK’lı kızların dağlardaki görüntülerine bakıp, ”kahpeler kadın başınıza dağda ne işiniz var” demişti. Hastalanıp yatakta gün sayarken gördüğü aynı manzaraya, ”evlatlarım onlar da ana kuzusu yazık oluyor” demişti. 

Dindar gençlik, eskinin Akıncılarının ekseriyeti şimdi Saadet’tedirler. Diğer az bir kısmı da”gömlekçiler” de bir başka yerdedir. AKP’nin gençlik üzerinde bir varlığı olması gerekenden azdır. Neden olması gereken derseniz  “iktidar nimeti celbeder ama gençlerin çoğu bu nimeti değil mücadeleyi seçmiştir. Bu sebeple Saadet’tedirler.” Peki iktidar partisi hangi gençlerle çalışacaktır? Muhtemelen hedef gençlik kitlesi milliyetçi gençlik olacaktır. Çünkü en yakın gurup bu guruptur. En cevval gençlik kitlesi bu kitledir. Hem orada kendilerine ağabeylik yapacak tanıdık isimler de vardır. Bakalım Saadet’teki gençliğin ne kadarı vaatlere teslim olacaktır. Şimdiki AK Parti gençliği orta yaşlardadır. Babası AK Partili oğlu Saadetlidir. Eskiden babası Demirelci oğlu milliyetçi oldukları gibi. Eski içişleri bakanı “bizim gençler çok lüks yaşıyorlar bu parayı nereden kazanıyorlar acaba” diyordu. Babasından kazandıklarını babasının kazandığını veya babasının adıyla kazandığını harcıyorlar hoca da biliyor ama ikaz ediyor babaları. 
Yaklaşan bir erken seçime hala eskimiş başarısız olmuş, tekrar denen adamlarla yarışa katılan muhalefet yerine iktidara doymayan iktidar partisi gençlerle hedef büyütüyor. Geçenlerde bir gençlik kurultayında AKP’li gençlere baktım tamamına yakını iş sahibi, iş kovalayan, yaşı orta yaşlarda gençliği tüketmiş insanlardan oluşmaktaydı. Bu atılım başarılı olursa yeni hamle gerecektir elbette.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi