Gaziantep’ten günde 35 ton baklava çıkıyor

TOPRAĞI KAZDIĞINIZDA ÇORBA KASESİ ÇIKAR
Yemek kültürünün Gaziantep’in binlerce yıllık tarihinin bir parçası olduğunu kaydeden Tekcan, Gaziantep’te yapılan kazılarda bunun izlerini bulunduğunu ifade etti. Tekcan, “İç Anadolu Bölgesi’nde yapılan kazılarda heykel çıkar, başka şey çıkar, çekiç çıkar, çatal çıkar, ok çıkar veya kılıç çıkar; ama Gaziantep’te yapılan kazılarda yemek çıkıyor, çorba kasesi çıkıyor. Yani demek ki bu kültür, bu medeniyetin bin yıllık geçmişinde var, on bin yıllık geçmişinde var. Yani on bin yıl önce yaşamış kazılara bakıyorsunuz kaseler çıkıyor. Kazılarımızda ya halay çıkar ya da çorba kasesi çıkar. Bu tarihimizden, kültümüzden gelen bir durum” diye konuştu.