Serdar Bozdoğan

Serdar Bozdoğan

Güçlü bir eğitim sistemi her engeli aşar

Güçlü bir eğitim sistemi her engeli aşar

Eğitim ve öğretim döneminin başlangıç aşaması içerisinde bulunduğumuz zaman dilimi evresinde milli eğitim sisteminin temel yapı taşının ahlak ve maneviyat eğitimiyle güçlendirilerek yeniden oluşturulması lazımdır. Hangi alanda olursak olalım hangi işi yaparsak yapalım ve bilhassa memleketin neresinde olursak olalım ahlaki değerlerimiz güçlü değilse mücadeleye yenik olarak başlarız ve kaybederek sonuca mağlup olarak erişiriz.

Bizim kaybettiğimiz belki de zaferi kazanamamak ya da hedeflerimize ulaşamamak olurken aynı zamanda devletin ve ülkenin de yerinde sayıklamasına neden olan ana etkenlerden olmaktadır. Ülkenin kalkınması ve devletin de güçlü olmasını sağlayan millettir. Devlet olarak bu milletin zengin bir düşünce gücüne, analitik hareket kabiliyeti ve mukayese yeteneğine güçlü stratejiler ile rehber olmamız öncelikli görevimizdir. Bu stratejinin temeli ahlak ve maneviyat eğitimidir. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, saygının, sevginin, iyiliğin, fedakârlığın, azmin, vefanın temelinde yatan güç ahlak ve maneviyattır.

Sömürülmeyen, kullanılmayan, dışlanmayan, ötekileştirilmeyen bir toplum halkası oluşturmak adına sen, ben, o, siz, şunlar, onlar, bunlar gibi ayrıştırıcı cümleler ile çatışmanın fitilini ateşleme yerine biz hepimiz diyerek milli mücadele ruhu içerisinde ahlak ve manevi değerler eşliğinde tek vücut halinde bulunmamız gerekmektedir.

Bu ilke ve prensipler içerisinde halk doğru bilgi ve birikim içerisinde aydınlanarak müreffeh bir şekilde kalkınırken ülkeye devlete ve millete pranga vuran zararlı ve ahlak dışı faaliyetler son bulacaktır. Tarihin yeniden yazılıp dünya haritasının şekillendiği günümüzde söz sahibi olmak istiyorsak ahlak ve maneviyat sahibi olmalıyız. Zira batıl politikaların merkezine baktığımızda tarih boyunca savaşta yenilmeyen Türk’ü ahlak sarsılması ve manevi değerlerin zedelenmesi ile yıkmayı hedeflemektedirler.

Ahlak ve manevi değerlerin güvence altında olmadığı bir dünyada savaşların, kavgaların, düşmanlıkların ve fitnenin son bulması imkânsızdır. Ahlak ve manevi değerleri korumak bizzat devletin aslı unsuru ve öncelikli görev alanıdır. Hukukun temel yapı taşlarına iştirak edip kanunların nizamı sağlaması adına oluşturulan devlet politikasının başına ahlak ve manevi değerleri koruma kanunu inşa edilmelidir. Bütün kötülüklerin, zarar ve ziyanların, haksızlıkların ve hukuksuzlukların bu erdem temellerinin sarsılmasından dolayı oluştuğu görülmektedir.

Öte yandan milli eğitim, milli sivil toplum hareketi ve hatta milli güvenlik stratejisine ahlak ve manevi değerlerin korunması için milli stratejiler oluşturarak bu programlar ekseninde hareket ederek ahlak ve manevi değerleri sömüren iyiliksever gibi görünüp din tüccarları yapan vatan hainlerinin oluşturduğu FETO PDY vb. oluşumların önüne geçilecektir.

Aksi takdirde tır gider kamyon gelir. İkisinin taşıdığı da beladır.

Bize lazım olan beladan, musibetten zaman ve masraf kaybından uzak durarak bizi, ülkemizi, devletimizi ve milletimizi milli hedeflere ulaştıran hızlı bir trendir. Bu erişimi sağlayacak güç ahlak ve maneviyat eğitimi ile kalkınan bir gençlik şuurudur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Bozdoğan Arşivi