1 Mayıs eylemlerinin bilançosu açıklandı: 65 kişiden 38'i tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda gerçekleşen gösterilerde polislere taş ve sopayla saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 Mayıs eylemlerinin bilançosu açıklandı: 65 kişiden 38'i tutuklandı
Yayınlanma:

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise yönelik şiddet içeren eylemlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 kişiden 38’inin tutuklanması, önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Saraçhane Meydanı'nda yaşanan olaylarda polisin ve göstericilerin karşı karşıya geldiği ve çatışmaların yaşandığı biliniyor.

Tutuklanan şüphelilerin polise yönelik saldırıda bulunduklarına dair delillerin bulunduğu belirtiliyor. İstanbul'da gerçekleşen 1 Mayıs gösterilerinde yaşanan bu gelişmeler, ülke genelindeki güvenlik ve hukuk tartışmalarını da gündeme getirmişti.

1 Mayıs'ta Taksim'in yasaklanması Taksim'e yürümek ve burada Bayramı kutlamak isteyenler için yasa dışı olarak belirtilmiş ve sonrasından yaşanan gelişmeler kamuoyunda yer bulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.