1 Mayıs tutuklamaları sürüyor

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan gösterilerle ilgili tutuklanan 11 şüpheli hakkında detaylar ortaya çıktı.

1 Mayıs tutuklamaları sürüyor
Yayınlanma:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sevk yazısına göre, Saraçhane'deki gösterilerde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdıkları iddia edilen şüphelilerin tespiti güvenlik kamerası kayıtları ve basında yer alan görüntülerle sağlandı.

Savcılık, şüphelilerin polise taş, sopa ve benzeri cisimlerle saldırdığını belirtirken, olayda 7 polis memurunun yaralandığı ve 35 boy kalkanı, 77 görev kalkanı, 1 el telsizi, 22 kask, 23 gaz maskesi ve 1 zet tüfeğinin zarar gördüğü ifade edildi. Gösteriler sırasında yaşananlar, ulusal basın ve sosyal medyada geniş yankı buldu ve toplumda büyük tepkilere neden oldu.

Tespit edilen şüpheliler arasında Serdar Oğuz, Bilal Faruk Başaran, Bayram Metin Coşkun, Serkan Uşak ve Çağla Tanışlar'ın flama sopasıyla, Habilhan Yapar'ın ise sert bir cisimle polislere saldırdığı belirtildi.

İstanbul'da başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 217 şüpheliden 182'si serbest bırakılırken, daha sonra kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle tespit edilen 30 şüpheli daha gözaltına alındı. Emniyet tarafından yapılan işlemlerin ardından 38 şüpheli tutuklanırken, 27'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son olarak, 5 Mayıs'ta gösterilere karıştığı belirlenen 12 şüpheliden 11'i tutuklanarak toplam tutuklu sayısını 49'a çıkardı. Bu gelişmelerle birlikte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gösterilerinde tutuklananların sayısı netlik kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.