14 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 14 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

14 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 14 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne son 10 günde düzenlediği saldırılarda 519 Filistinli yaşamını yitirdi, bin 163 Filistinli yaralandı.

Güneş'te devasa bir patlama daha meydana geldi ve NASA, bu olayın fotoğrafını yayınladı. ABD'deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş yüzeyindeki şiddetli bir jeomanyetik fırtınayı tespit etti.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin, milletin partisi olduğunu ve bu kimliğini koruyacağını ifade eden Erdoğan, hatalardan ders çıkarmanın ve millete olan bağlılığın önemini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP’li belediyelere akraba-eş dost ataması yapıldığı haberlerinin doğruları yansıtmadığını açıkladı. Özel “Yalan haber yapan televizyon kuruluşu Yunusemre Belediyesindeki bankamatik memuru kimin danışmanı onu araştırsın.” dedi.

Ankara'nın Çukurambar bölgesinde geçtiğimiz yıl suikasta uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na eleştirilerde bulunarak, ''Birleşmiş Genel Kurulu yeniden yapılandırılmalıdır.'' dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı yeni bir kararla, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılması zorunluluğu getiriyor. Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek.

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde yaşanan dehşet verici olay, büyük bir infial yarattı. Ağabeyi cinayet suçundan hüküm giymiş olan 8. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki A.A., okul arkadaşı tarafından tecavüz edildikten sonra yaşadığı kabus bitmek bilmedi. A.A. 15 kişinin tecavüzüne uğradı.

AK Parti, Ankara’da genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle 7-8 Haziran'da, belediye başkanlarıyla 1-2 Temmuz'da kamp yapılacağını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de nadir görülen hastalıklar için bir "yetim ilaç politikası" olmadığını vurguladı.

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez seçildi. Kerkez 193 oy aldı ve 37 tur süren Yargıtay seçimleri sonlanmış oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde gerçekleştirilen "Bozdoğan-38" operasyonları, terör örgütü DEAŞ'a yönelik önemli bir darbe vurdu. Şanlıurfa, Konya, Hatay ve Denizli illerinde düzenlenen operasyonlarda 56 şüpheli gözaltına alındı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden hükümete kamuda tasarruf eleştirisi yaptı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Ne ekonomiden anlarsın! Ne dış politikadan anlarsın!” diye seslendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde artan öğretmene şiddet olayları ile ilgili cezaları arttıracak taslağın TBMM'ye önümüzdeki hafta geleceğini açıkladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,17 değer kazanarak 10 bin 173,42 puandan tamamladı.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında "suç örgütüne üye olmak", "dolandırıcılık" ve benzeri suçlardan hazırlanan iddianame Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. İddianamede, Alisya Bahar Candan hakkında "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Gülnihal Çiçek'in aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Batı Balkan ülkeleri Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova'da yapılan bir anket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge halkları arasında en beğenilen lider olduğunu ortaya koydu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara’da Koru- Kızılay- Törekent istikametindeki metro hattında sabah meydana gelen arıza nedeniyle seferler aksadı. Trenden inen yolcular, bir sonraki metro seferini bekledi. İşe geç kalan bazı yolcular, sitem etti.

Ankara’da bir motosiklet sürücüsü, aracını park etmeye çalışırken yaşadığı heyecan sebebiyle fren yerine gaza basarak bir telefon dükkânına daldı.

Mamak Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak amacıyla bir konser düzenliyor. Konserde sevilen Türk Halk Müziği Sanatçıları Sabahat Akkiraz ve Gökhan Kılıç sahne alacak.

Kırıkkale'de toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup, İsrail'e karşı çeşitli sloganlar atarak pankartlar açtı.

Spor dünyasından gelişmeler

Manchester City, İngiltere Premier Lig'in 34. haftasında Tottenham Hotspur'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 88 puanla liderliğini sürdürdü. Arsenal 86 puanla M. City’nin son hafta hata yapmasını bekleyecek.

Real Madrid, Alaves'i 5-0 mağlup ederken son gol Milli yıldız Arda Güler'den geldi. Arda oyuna 62. dakikada dahil olmuştu.

Fenerbahçe, olağan seçimli genel kurul toplantısının tarihlerini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, genel kurulun 30-31 Mayıs tarihlerinde Ülker Stadı'nda saat 10.00'da yapılacağı ifade edildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.