14 Nisan 2024’te neler yaşandı? 14 Nisan’da yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

14 Nisan 2024’te neler yaşandı? 14 Nisan’da yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırıların devam etme niyetinde olmadığını belirtti. Ancak muhtemel bir saldırıya karşı tereddüt etmeden yanıt vereceklerini ifade etti.

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından İsrail Savaş Kabinesi toplandı. Kabine, İran'a nasıl bir yanıt verileceğini görüştü.

İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve İsrail'e desteğini açıkça belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Antalya'da meydana gelen teleferik faciası sonrası Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil 5 kişi tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 1 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Şebnem Bursalı, sosyal medya hesabından paylaştığı ıstakoz yemeği fotoğrafı nedeniyle büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Bursalı sessizliğini bozarak paylaşım için özür diledi. Eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci ve AK Parti Hatay Milletvekilinin açıklamaları sonrası AK Parti'de büyüyen ıstakoz kavgası ile ilgili sosyal medya hesabından sert açıklamalar yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın ıstakoz paylaşımına yönelik tepkiler henüz dinmemişken, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin önceki dönem belediye başkanı AK Partili Ekrem Yavaş’ın, sosyal medyada yaptığı "Çekilin aç Türkler tatilden dönüyor" paylaşımı da geniş çapta tepkiye neden oldu. Eski başkan daha sonra tepkiler ardından paylaşımı sildi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir atış poligonunda yaşanan trajik olayda, 33 yaşındaki doktor G.Ö., silahla kafasına ateş ederek intihar etti.

İran'ın İsrail'e yönelik İHA saldırısının ardından hava sahasını kapatan Lübnan'da uçuşlar iptal oldu, Beyrut'tan Ankara'ya ve İstanbul'a dönmek isteyen Türk vatandaşları ise tahliye uçuşu için yetkililerden açıklama bekliyor.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde, bir halk otobüsünün frenlerinin boşalması sonucu yaşanan korkutucu bir olayda şoförün dikkati sonucu faciadan dönüldü. Olayda otobüs şoförün dikkatiyle uçurum kenarında durmayı başardı ve ölü ile yaralı olmadı.

Ankara’da Gölbaşı yolu üzerinde kurulu olan ve içinde 139 bağımsız bölüm bulunan Taurus Alışveriş Merkezi, 29 Mayıs tarihinde ihale ile icradan satışa çıkarılacak.

Ankara’da Gölbaşı yolu üzerinde kurulu olan ve içinde 139 bağımsız bölüm bulunan Taurus Alışveriş Merkezi, 29 Mayıs tarihinde ihale ile icradan satışa çıkarılacak.

Spor dünyasından gelişmeler

Basketbol FIBA Kadınlar Euroleague Dörtlü Final etabı şampiyonluk maçında Fenerbahçe Alagöz Holding ile Fransa ekibi Villeneuve d'Ascq LM, Mersin'deki Servet Tazegül Spor Salonu'nda karşılaştı. Finalde sayı rekoru kıran Fenerbahçe maçı 106-73 kazanarak üst üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı.

Fenerbahçe, 32. Hafta mücadelesinde 1-0 geriye düşmesine rağmen Fatih Karagümrük’ü Dzeko ve Batshuayi ile 2-1 yendi.

ABB FOMGET, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde lider Galatasaray'ı 2-0 yenerek rakibiyle puan farkını 2’ye düşürdü.

Başakşehir, 32. hafta mücadelesinde Pendikspor deplasmanında 3-2 galip geldi.

ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Euroleague’yi dördüncü tamamladı.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Atakaş Hatayspor ile İstanbulspor, Mersin Stadyumu’nda karşılaştı. İstanbulspor rakibini 3-0 yenerek ligde kalma ihtimalini sürdürdü.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor - Bitexen Antalyaspor müsabakası, ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Real Madrid'de forma şansı bulmakta zorlanan Arda Güler için transfer spekülasyonları devam ediyor. İddialara göre, Türk futbolcu, Real Madrid'e gelecek sezon ayrılmak istediğini bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci'ye Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezaları onayladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.