16 yıl merakının peşinden gitti, kendi işletmesini açtı

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Nezahat Yiğitlik, merakı sayesinde öğrendiği aşçılığı mesleği haline getirerek "Sanayinin Nezahat Ablası" olarak tanınıyor. Ev hanımıyken aşçılık merakıyla yola çıkan Yiğitlik, 16 yıl önce adım attığı bu serüvende başarıya ulaşarak kendi işletmesini açtı.

16 yıl merakının peşinden gitti, kendi işletmesini açtı
Yayınlanma:

İki çocuk annesi Nezahat Yiğitlik, bir öğrenci yurdunda denetimci olarak çalışırken aşçılığa olan merakıyla yeni bir yola girdi. Sürekli ustaları izleyerek mesleği öğrenmeye çalışan Yiğitlik, bu merakı sayesinde baş aşçılığa kadar yükseldiğini ve şimdi "Sanayinin Nezahat Ablası" olarak tanındığını belirtiyor.

Yiğitlik, "Önceden ev hanımıydım. Daha sonra Şefik Çerçioğlu Yurdu'nda denetimci olarak işe başladım. Orada aşçılık merakı sardı bana. Ne yapıyorlar, nasıl yapıyorlar bakıyordum. O merakım sayesinde baş aşçılığa kadar yükseldim ve bugünlere kadar geldim. Merakım mesleğim oldu açıkçası" diyor.

Koçarlı KYK'da aşçılık yaptıktan sonra 9 yıl sanayide bir yerde aşçılık yaparak deneyim kazanan Yiğitlik, kendi iş yerini açmaya karar verdi. Sanayi esnafının büyük desteğiyle yoluna devam eden Yiğitlik, şimdi kendi işletmesinde başarıyla hizmet veriyor.

Yiğitlik, kadın girişimcilere de cesaret veriyor ve şunları ekliyor: "Herkesle barışığım, kimseyle kötülüğüm yok. Sanayinin Nezahat ablasıyım."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.