2024 Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı? Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınavlara girmeye hak kazanan adayların heyecanla beklediği mülakat yerleri ve başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar, sözlü sınav giriş belgelerine ve mülakat yerlerine e-Devlet üzerinden erişim sağlayabilecek.

2024 Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı? Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak?
Yayınlanma:

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için başvuran ve başvurusu onaylanan adaylardan, ilgili puan türünde en yüksek puana sahip olan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjanın üç katı aday, sözlü sınav için seçilen sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Bu adayların sınav merkezleri açıklanırken, sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı.

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçlarına kişisel e-Devlet hesapları üzerinden erişebilecek.

SÖZLÜ SINAVLAR NE ZAMAN?

20 bin öğretmen ataması kapsamında gerçekleştirilecek sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak ve 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek.

TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Tercih başvuruları ve göreve başlama süreci, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından ilan edilecek.

SINAV GİRİŞ BELGELERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sözlü sınav giriş belgelerinin 10 Haziran 2024 tarihinde resmî internet sitesinden yayımlanacağı ve adayların bu belgelere e-Devlet şifreleriyle erişebileceği belirtildi. Sözlü sınav giriş belgelerinde adayın başvuru numarası, sınav yeri, tarihi ve saati ile alan bilgileri yer alacak. Ayrıca, sınav giriş belgesinde adayın ismi ve T.C. kimlik numarasının yerine başvuru numarasının kullanılacağı ifade edildi.

SINAVDA GEREKLİ BELGELER

Adaylar, sözlü sınava fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleriyle katılmalıdır. Nüfus Cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport gibi resmi kimlik belgeleri kabul edilecekken, sürücü belgesi veya kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli olmayacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.