225 Euro'luk plaj giriş ücreti

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez'deki bir otelin plajına giriş ücretleri ortalığı karıştırdı.

225 Euro'luk plaj giriş ücreti
Yayınlanma:

Otelin işlettiği plaja giriş ücreti 75 Euro olarak belirlenirken, alana girişten sonra da 150 Euro'luk bir harcama talep ediliyor. Bu durumda bir kişi, sadece "günlük" kullanım için 225 Euro, yani güncel kurla 7 bin 820 TL'yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Benzer şekilde, Bodrum'un Tilkicik Koyu'ndaki başka bir işletme de sadece giriş için 120 Euro talep ediyor.

İzmir'in tatil bölgesi Çeşme'de de plaj giriş fiyatlarında artış yaşanıyor. 2023'te ortalama 700 TL olan fiyatlar, bu yıl 1250 TL'ye kadar yükseldi. Örneğin, Alaçatı'daki bir plajın fiyatı 4 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu fiyatların yanında, bazı işletmeler içeride de harcama yapılmasını talep ediyor. Girişte 1000 TL istenen bir işletmede, içeride minimum 1500 TL harcama yapılması gerekiyor.

Ancak özel işletmelerin çevrelediği tatil bölgelerinde, belediyelere ait halk plajları da bulunuyor. Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir gibi mavi bayraklı plajlarda belediyelere ait plajlara girişler ücretsiz. İçeride ise şezlong ve şemsiyeler için ortalama 20 TL harcanması gerekiyor. Ayrıca, belediyelerin plajlarda cankurtaran hizmetleri de bulunuyor.

Turizm sektöründeki büyüme devam ediyor. Ocak ayından bu yana 66 farklı otel projesi için adım atıldı. Bazıları genişlemeye giderken, bazıları yeni alanlarda inşa edilecek. Bu projeler arasında, Bakan Mehmet Kültür ve Turizm Nuri Ersoy'un ortakları arasında yer aldığı Otelcilik Ersoy İnşaat'ın, Bodrum Adalıyalı mevkisindeki ikinci derece sit alanı içerisinde otel yapma projesi de bulunuyor. Ancak proje dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayını bekliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.