24 Nisan 2024’te neler yaşandı? 24 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

24 Nisan 2024’te neler yaşandı? 24 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas, İsrail'le olan dolaylı müzakerelerde kendilerinin esnek bir tutum sergileğini ancak İsrail yönetiminin Gazze'ye yönelik savaşı bitirmeyi reddederek süreci uzattığını bildirdi.

Türkiye’den gelişmeler

İYİ Parti'den bir süre önce istifa eden ve Akşener’in “İstifasına çok şaşırdım” dediği İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile yaptığı görüşmelerin detaylarını aktardı. Erdoğan, terörle mücadeleden, vize görüşmelerine kadar birçok konuya değindi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Yusuf Tekin, öğretmen atama sayısının önümüzdeki hafta kabine toplantısı olursa pazartesi ya da salı günü açıklanabileceğini sayının netleştiğini söyledi. Tekin ayrıca mülakatın gerekli olduğunu belirtti.

Resmi bir ziyaret amacıyla üç günlüğüne Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul’dan sonra Ankara’da da protesto edildi.

Türkiye'de bu hafta, Libya üzerinden gelen çöl sıcağı ve çöl tozları etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı kodlu uyarıda bulunurken, yurdun batı ve iç kesimlerinin toz taşınımı etkisinde olacağını belirtti.

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle yapılan başkanlık seçiminde Zeki Yiğit yeniden başkan seçildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde, 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, PKK'lı teröristlere göz açtırmıyor. Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. MSB, ayrıca "Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan ve İran’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9 kişi ile Suriye’den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 kişiyi yakaladı." bilgisini paylaştı.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel'in önümüzdeki hafta bir araya geleceği açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden imalı bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” ifadelerini kullandı.

TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gençlere seslenerek, "Gelin CHP'ye üye olun. Kayıt olun. Size çok ihtiyacımız var." dedi.

Ekonomist Şenol Babuşçu, hükümetin nisan ve mayıs aylarında planladığı yüksek zam ve vergi artışlarını yıla yayma stratejisini değerlendirdi. Bu stratejiye göre, ilk 6 ayın enflasyonunun düşük çıkmasıyla temmuz ayındaki maaş zamlarının buna göre belirleneceğini açıkladı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Valiliği resmi hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin verilerine dayanarak Ankara'da kuvvetli lodos uyarısı yapıldı.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde evinde Hint keneviri yetiştirdiği tespit edilen şahıs gözaltına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Gölbaşı’nda bulunan Mogan Gölü Sosyal Tesislerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonu verildi. Burada konuşan Mansur Yavaş, Avrupa Birliği ve mülteci sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “AB üyeliği temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır” diyen Yavaş, Mülteci sorunuyla ilgili “2016’da Türkiye-AB zirvesinde alınan karar Türkiye’nin sığınmacı yükünü iyice artırdı ve kontrol edilemeyen bir göç akışına yol açtı. Türkiye artık göçmenler için bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursuzluk, demografik baskı mevcut durumun sürdürülemez olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.” şeklinde konuştu.

Türk-Alman diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü vesilesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde bir araya geldi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sosyal medya hesabından Gölbaşı Belediyesinin borç durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yakup Odabaşı, 4 Nisan 2024 tarihinde göreve başladıklarını ve belediyenin 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,44 TL'lik bir borçla devralındığını belirtti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yaşar, yaptıkları projelerle spor altyapısını güçlendirdiklerini vurguladı.

Ankaragücü'nde oynayan Rumen futbolcu Olimpiu Morutan'ın sakatlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı. Morutan’ın aşil tendonu koptu ve 7-8 ay sahalardan uzak kalacak.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçede devam eden inşaat alanlarını gezerek eksikleri tespit etti ve âtıl yatırımların hızla tamamlanması talimatını verdi.

Çubuk Belediyesi'nin resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, ilçenin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma çabaları kapsamında Melikşah Hamamı'nın restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fatih Karagümrük’ü evinde 45 dakika 10 kişi oynadığı maçı 3-2 mağlup etti.

THY Euroleague'de Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek final serisi ilk maçında deplasmanda Monaco'ya konuk oldu. Fenerbahçe Beko, maçı uzatmalarda 95-91 kazanarak seride 1-0 öne geçti ve ev sahibi avantajını ele geçirdi.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 78 yaşında İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun iddiasına göre, Beşiktaş, genç teknik adam Nuri Şahin ile ilgileniyor.

MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'a karşı verdikleri mücadelenin üst düzeyde olduğunu belirtti ve tur için umutlu olduğunu açıkladı.

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman ekibi NINERS Chemnitz'i evinde ağırladı ve zorlu mücadelede uzatmalarda 105-95'lik skorla galip gelerek önemli bir zafer elde etti. İlk maçı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler, bu sonuçla sezonu ikinci sırada tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol 1. Lig'de play-off müsabakalarının tarihlerini açıkladı. Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği final maçı 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.